Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 5. 2014,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Triglav nogomet

Ponedeljek, 26. 5. 2014, 13.13

8 let

Krka pozornost usmerila proti Radomljam, Triglav bi potencial unovčeval tudi za zeleno mizo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Krka si je v obračunu za obstanek zagotovila dodatne kvalifikacije, v katerih bo tekmec Kalcer Radomlje, pri Triglavu pa so po štirih prvoligaših sezonah izpadli, čeprav bi sprejeli obstanek.

Krka je pred sezono sprejela povabilo NZS za igranje med prvoligaši in si zagotovila dodatne kvalifikacije. O tem je odločala v neposrednem obračunu s Triglavom. Dolenjci so pred svojimi navijači dobili odločilno tekmo (3:0) in za štiri točke na lestvici prehiteli konkurente.

"Zadovoljni smo, saj smo si podaljšali upanje za obstanek. Upajmo, da se bo na Dolenjskem še naprej igral prvoligaški nogomet. Tekma se je sicer zdela lahka za nas, vendar smo pokazali, da znamo igrati tudi pod psihološkim pritiskom. Po tekmi proti Celju smo bili deležni cirkusa, ne nogometa, v Velenju smo imeli do 70. minute točke, ampak fantje so pokazali, da imajo radi klub. Že dan po tekmi bomo analizirali Radomlje, tekmeca pa zelo spoštujemo. Nekaj njihovih nogometašev je že igralo pri Domžalah, trener (Dejan Djuranović, op. p.) pa je bil kapetan Olimpije in Maribora," je po tekmi dejal trener Krke Adnan Zildžović, ki je Krko prevzel med sezono.

Krka je povedla že na začetku tekme, ko je enega izmed treh zadetkov dosegel Žiga Kastravec: "V spomladanskem delu smo imeli nesrečo. Izgubili smo nekaj točk na povsem brez zvezen način. Proti Triglavu smo prevladovali in zasluženo zmagali. Na Radomlje se bomo pripravili resno in skušali zmagati," je dejal Kastravec.

Triglav je po štirih sezonah izpadel iz lige. Med sezono je zamenjal trenerja, vendar pa Siniša Brkić tokrat ekipe ni zadržal v ligi. "Prišli smo v položaj, ko odločamo sami o sebi, nihče nam ni dajal te možnosti. Predvsem psihološko smo se ves teden pripravljali, vendar so prekinitve težava, dobesedno prva prekinitev in gol. Le nogometaši vedo, kaj je v njihovih glavah. So pa mladi in za njih se bo še slišalo. Mi bomo strnili vrste in se skušali vrniti v prvo ligo. Ob mojem prihodu smo imeli velik zaostanek, le mi pa vemo, v kakšnih razmerah delamo. Igralcem ničesar ne očitam, Gorenjska si zasluži prvoligaša. Želimo si igrati v prvi ligi, čeprav bi si jo raje zaslužili na igrišču. Če bo priložnost za zeleno mizo, pa je ne bomo odbili. Če bi zdaj začeli prvenstvo – imamo namreč daleč najmlajšo ekipo –, bi bili z nekaj okrepitvami lahko na sredini lestvice," je na vprašanje, ali bi pri Triglavu sprejeli povabilo za igranje med prvoligaši, če nihče izmed drugoligašev ne bi bil pripravljen vstopiti med elito, odgovoril Brkić.

Med najobetavnejšimi nogometaši Triglava je zagotovo Klemen Šturm. "Gole smo dobili po napakah, imeli smo nekaj priložnosti, vendar nismo zadeli. Sezona je bila mešana, glede na mladost ekipe pa je to normalno. Večina mladincev se je priključila šele pozimi, drugi del smo igrali bolje, vendar se ni izšlo," je dejal bočni nogometaš Triglava.

Ne spreglejte