Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
20. 6. 2014,
21.43

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cesare Prandelli

Petek, 20. 6. 2014, 21.43

5 let, 5 mesecev

Kostaričani povsem iz sebe: Ne vemo, kaj se dogaja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Zdaj nas je spoznal tudi Mario Balotelli," je italijanskemu zvezdniku, ta je pred tekmo s Kostariko rekel, da ne pozna nobenega nogometaša te ekipe, odgovoril reprezentant Christian Bolanos.

"Zasluženo smo izgubili. Kostarika je igrala zavzeto in bolj agresivno, kot smo igrali mi," pa so bile besede Cesareja Prandellija, selektor Italije je vedno slovel kot zelo natančen in pošten trener. "Že pred začetkom prvenstva smo vedeli, da smo v zelo zahtevni skupini. Da se bomo morali za napredovanje bojevati na zadnji tekmi. To se je zdaj tudi zgodilo. Ali se bojim izpada? Ne, zdaj mislim le na to, da se spočijemo in pripravimo na izziv, ki nas čaka," je dodal.

Podobno, brez drame, je govoril tudi Gianluigi Buffon. "Tudi če bi premagali Kostariko, bi morali na zadnji tekmi osvojiti točko, zato se kljub porazu ni spremenilo prav veliko. Kot že ničkolikokrat do zdaj se je tudi letos potrdilo, da na velikih tekmovanjih ni palčkov. Kostarika je zdaj, upam, vsem dokazala, da zna igrati nogomet," je povedal izkušeni vratar, ki na prvi tekmi ni branil zaradi poškodbe.

Povsem drugačno je bilo razpoloženje med Kostaričani, ki so še drugič v nekaj dneh šokirali nogometni svet. "Ne vem, katere besede bi izbral, da bi opisal, kako čudovito se počutim," je od sreče žarel strelec zmagovitega gola Bryan Ruiz.

"Ta gol posvečam svoji družini, ki mi je vedno stala ob strani. Sanjali smo o tem trenutku, čeprav smo vedeli, da ljudje ne verjamejo v nas. Prebili smo se v osmino finala, pa čeprav smo bili avtsajderji skupine. Kljub temu smo zdaj tu, kjer smo. Hvala vsem, ki so verjeli v nas," je povedal 28-letni soigralec našega Tima Matavža pri PSV iz Eindhovna.

Za konec še skok h Christianu Bolanosu, 30-letnemu vezistu, s katerim smo začeli. "Ne vem. Res ne vem, kaj naj rečem. Ne vem, kaj se dogaja. Očitno je vse zapisano v zvezdah. To je nogomet. Ta ekipa piše zgodovino, že dvakrat smo šokirali svet, a verjamem, da se ne bomo ustavili. Da gremo lahko še dlje. Nihče ni vedel, kje je Kostarika, zdaj nas pozna ves svet," je bil ves iz sebe član danskega prvoligaša Københavna. Se lahko njegove napovedi uresničijo? Če še vedno ne verjamete v sposobnost Kostaričanov, potem ne vemo, kdaj boste.

Ne spreglejte