Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 5. 2008,
21.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 10. 5. 2008, 21.23

8 let, 5 mesecev

Koper že v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Kopra so v 33. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na domačem igrišču premagali Mik CM Celje z 2:0 (2:0).

Koprski nogometaši so v neposrednem obračunu s Celjani že desetič zapored slavili, vodilnim Domžalčanom, ki drevi na domačem igrišču gostijo Ajdovce, pa so se znova vsaj začasno približali na tri točke zaostanka.

Domači nogometaši so po 15-minutni uvodni "uspavanki" zavladali na Bonifiki in si začeli pripravljati obetavne akcije za vodstvo. Prvi je nevarno zapretil Božičič, a je njegov strel z golove črte odbil Kelhar. Po dolgi akciji, v kateri so sodelovali številni domači nogometaši, so v 27. minuti povedli z golom Mejača. Akcijo je na levi strani začel Viler, po njegovi podaji pa je Mejač z roba kazenskega prostora z natančnim strelom poslal žogo za hrbet nemočnega gostujočega vratarja Šelige.

Izbranci domačega stratega Vlada Badžima so premoč na sredini igrišča kronali v 40. minuti. Zadetek je bil znova plod dolge in kombinirane akcije lepega števila igralcev, "eksekutor" pa je bil Ibeji, ki je žogo v padcu poslal v celjska vrata za 2:0.

V drugem polčasu je ritem igre nekoliko padel, največ pa je temu botrovala vročina. Na igrišču so resda imeli jalovo premoč štajerski nogometaši, ki pa si pravih priložnosti za znižanje niso priigrali. Izjema je le akcija iz 49. minute, ko je žoga po Pucevem strelu z glavo "pobožala" vratnico. Koprčani so z rutinsko predstavo zadržali vodstvo, ki jim tri kroge pred koncem vliva še nekaj upanja na prvo mesto v domačem prvenstvu.+

Ne spreglejte