Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 5. 2009,
8.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 5. 2009, 8.49

8 let

Konec sezone za Novakoviča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši strelec Kölna in slovenske reprezentance v kvalifikacijah za SP 2010 Milivoje Novakovič bo zaradi težav z dimljami izpustil preostali tekmi v tej sezoni. Sezono je končal tudi Dominic Maroh.

Nemčija Nürnberg je v 32. krogu nemške druge lige pred domačimi gledalci ugnal Osnabrück z 2:0. Moštvo Dominica Maroha tako ostaja v igri za napredovanje v elitni razred, saj dva kroga pred koncem v drugoligaški druščini zaseda tretje mesto.

Neposredno si bosta mesto v bundesligi zagotovili dve najboljši ekipi iz druge lige, tretjeuvrščena pa se bo podala v dodatne kvalifikacije. ''Nesojeni'' slovenski reprezentant med tednom ni stopil na igrišče, saj si je na zadnjem treningu pred dvobojem poškodoval ramenski sklep, zanj pa naj bi bila sezona bržkone že končana.

Koblenz je v gosteh remiziral z ekipo Rot Weiss Ahlen (1:1). Edini zadetek za goste je v 85. minuti prispeval Matej Mavrič, ki je tako kot njegov rojak Goran Šukalo na igrišču prebil vseh 90 minut. Pirančan je v 28. minuti prejel tudi rumeni karton, njegovo moštvo pa na lestvici zaseda 15. mesto. Zadnjeuvrščeni Wehen Wiesbaden se je pred domačimi gledalci z moštvom München 1860 razšel brez zadetkov (0:0). Aleš Kokot ni kandidiral za srečanje.

V prvi nemški ligi je Köln v torek na domačem štadionu priznal premoč berlinski Herthi (1:2). Milivoje Novakovič, za katerega naj bi se po pisanju nekaterih otoških medijev zanimal tudi angleški ''premierligaš'' Fulham, zaradi kazni rumenih kartonov ni kandidiral za dvoboj, Mišo Brečko pa je ''oddelal'' 82 minut.

Najboljši strelec ''kozličkov'', ki je v tej sezoni dosegel že 16 zadetkov, bi stežka zaigral tudi v primeru, če ga ne bo doletela kazen. Zaradi neprestanih bolečin v stegnu in dimljah je moral na zadnjih dveh nastopih stisniti zobe, v dogovoru s klubskim zdravnikom pa se je v četrtek odpravil še na dodatne preglede k znanemu specialistu dr. Hansu-Wilhelmu Müllerju Wohlfahrtu, ki v bavarski prestolnici bedi predvsem nad zdravjem nogometašev Bayerna. Pregled je razodel, da ima Ljubljančan poškodovan dimeljski kanal. ''Sezona je, vsaj kar se tiče mojih nastopov, že končana. Najverjetneje bom moral prihodnji teden na operacijo. Škoda, pa tako sem se veselil zadnjih dveh tekem,'' je dodal v pogovoru za Kölner Express, v petek pa znova odpotoval v München, kjer bo opravil še dodatne preiskave. Po njih bo odločeno, ali bo moral najboljši slovenski napadalec, ki je v tej sezoni izkusil tudi poškodbi stegenske mišice in hrbta, prihodnji teden pod nož. Če kapetana Kölna v četrtek ne bi izdal prehlad, bi slovenski reprezentant pod vodstvom dr. Marvina Matipa opravil operacijo dimelj že včeraj ...

Izbranci Bojana Prašnikarja so v derbiju začelja 32. kroga prve nemške lige doživeli boleč domač poraz z neposrednim tekmecem za obstanek iz Mönchengladbacha (0:1). Energie je dva kroga pred koncem prvenstva na predzadnjem, 17. mestu, za odrešilnim 15. (Bochum) pa zaostaja točko.

Francija V ''slovenskem'' derbiju 35. kroga francoskega prvenstva je Auxerre Valterja Birse ugnal Grenoble Boštjana Cesarja (2:0). Oba zadetka je prispeval poljski reprezentant Ireneusz Jelen. Nekdanji napadalec Novogoričanov je na igrišču prebil 78 minut, pet minut pred tem pa je prejel rumeni karton, medtem ko je Ljubljančan v ožjem delu obrambne vrste gostov odigral vseh 90 minut. Tudi on je prejel rumeni karton (v 66. minuti). Auxerre se je na razpredelnici prebil na osmo mesto, Grenoble pa je padel na 12. Sochaux je visoko ugnal Monaco (3:0), Bojan Jokič pa ni kandidiral za srečanje. ''Rumeno-črni'' so se na lestvici povzpeli na 16. mesto.

Avstrija Magna iz Wiener Neustadta ostaja na vrhu druge avstrijske lige tudi po 30. krogu. Moštvo Saša Fornezzija je v torek ugnalo Leoben (2:1) in prekinilo niz treh tekem brez zmage. Slovenski vratar je med vratnicama stal vseh 90 minut.

Srbija Crvena zvezda je po senzacionalnem izpadu v polfinalu pokalnega tekmovanja, ko jo je izločil povprečni drugoligaški klub Sevojno z 2:1, vsaj malce razveselila svoje navijače. V 30. krogu srbskega prvenstva je na Marakani z gladkih 3:0 ugnala osmouvrščeni Hajduk iz Kule s 3:0. Slovenski reprezentant Mirnes Šišič je odigral 65 minut.

Švedska Med tednom so bile odigrane tekme 4. kroga švedskega pokalnega tekmovanja. Djurgarden Andreja Komaca je moral na gostovanju priznati premoč Gefleju (0:1), član slovenske izbrane vrste pa je v igro vstopil v 38. minuti. AIK Solna Mirana Burgiča je na gostovanju v Uppsali ugnal drugoligaškega tekmeca Sirius z 1:0. Zasavčan zaradi poškodbe kolena, počival naj bi še nekaj tednov, ni kandidiral za dvoboj.

Ne spreglejte