Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
8. 3. 2012,
17.43

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Komac Slaviša Stojanović

Četrtek, 8. 3. 2012, 17.43

5 let, 3 mesece

Komac: Po treh, štirih tekmah bom v formi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Andrej Komac je pred dnevi malce nepričakovano sklenil sodelovanje s Hit Gorico, za katero utegne biti zelo koristna okrepitev.

Po petih in pol letih neprekinjenega igranja v tujini se je izkušeni vezist vrnil v Slovenijo in okrepil matični klub, s katerim je treniral v zadnjem času. ''Nekaj časa sem bil brez kluba in iskal možnost za odhod v tujino. Okoli novega leta se je odpiralo nekaj možnosti, predvsem za vzhod, a tudi zaradi družine, pričakujem namreč novega otroka, sem se nisem odločil za tak korak. Potem sem nekaj časa čakal, a na koncu sklenil, da je najbolje, če podpišem pogodbo z Gorico,'' je povedal Andrej Komac, ki je z Novogoričani sklenil sodelovanje do konca sezone. ''Potem bomo videli, kako in kaj. Še vedno imam ambicije z igranjem v tujini. V vsakem primeru pa si želim ekipi zdaj pomagati do čim boljših rezultatov. Treniral sem dobro, a že pol leta nisem igral, zato zagotovo še nisem v pravi formi. A prepričan sem, da bom po treh, štirih tekmah hitro nazaj,'' si obeta 32-letni vezist.

Na prvi tekmi Gorice v drugem delu prvenstva še ni imel pravice nastopa, v soboto, ko bodo Novogoričani gostovali v Kopru, utegne nastopiti. ''Za tekmo proti Celju še nisem dobil 'papirjev', zdaj je vse urejeno. Sem v kadru za tekmo s Koprčani, ali bom igral, pa je seveda vprašanje, na katerega lahko odgovori le trener,'' pravi Komac in dodaja: ''Z ekipo treniram že nekaj časa, zato ne bi smel imeti težav z uigranostjo. Fante poznam, tudi trenerja, dela se dobro. Ekipa je kakovostna, tu je veliko mladih, obetavnih fantov, ki jih v Novi Gorici nikoli ni manjkalo. Verjamem, da lahko pridemo do drugega mesta v prvenstvu, ki si ga želimo.''

Ko je nazadnje igral v Novi Gorici, je bil zdajšnji trener Miran Srebrnič njegov soigralec. Zdaj se je nadrejeni. ''Je dober trener in seveda legenda novogoriškega nogometa. Sicer pa mi to, da je nekdanji soigralec zdaj moj trener, daje misliti. Očitno se staram,'' se je malce pošalil Komac.

Poljaki so še dolžni

Nazadnje je igral na Poljskem, bil je član Rucha iz Chorzowa, pri katerem je igral eno leto, a nato oktobra lani prekinil pogodbo.

''Sprva je bilo vse v najlepšem redu, tudi igral sem redno, a nato so se začele stvari zapletati. Klub je imel finančne težave, plače so zaostajale, posledica vsega skupaj je bila tudi ta, da sem vse manj igral. Zato sem se odločil, da prekinem pogodbo. Poljaki so mi ostali dolžni še nekaj denarja, zato sem jih prijavil na ustrezne institucije. Koliko, niti ni važno,'' je neprijetno izkušnjo opisal nogometaš, ki si je kruh služil tudi na Portugalskem, na Švedskem in v Izraelu. ''Sicer pa je bila razen tega zapleta izkušnja z igranjem na Poljskem prijetna. Tam se veliko vlaga v nogomet, liga je vse boljša, štadioni polni. Vidi se, da bo Poljska skupaj z Ukrajino gostila evropsko prvenstvo. Zgradili so se tudi trije novi štadioni. Vsekakor bom imel na igranje na Poljskem lepe spomine,'' pravi Komac.

Na reprezentanco ne misli

V zadnjem času ga v reprezentanci razumljivo ni. V izbrani vrsti je zbral spoštovanja vrednih 43 nastopov in igral tudi na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Prav na zgodovinski tekmi proti ZDA, ki se je po vodstvu Slovenije z 2:0 končala z remijem 2:2, je bil na igrišču od prve do zadnje minute in zadnjič nastopil v dresu z državnim grbom. A o reprezentanci trenutno ne razmišlja.

''Ne, zdaj imam v mislih povsem druge stvari. Le to, da čim prej začnem igrati in začnem igrati redno. O reprezentanci pa … Če bom še kdaj dobil reprezentančni vpoklic, se ga seveda ne bom branil, a se z njim ne obremenjujem,'' pravi Komac, ki je seveda spremljal prvi tekmi Slovenije pod vodstvom novega selektorja Slaviše Stojanovića. ''Verjamem, da bo Slovenija v prihodnosti spet dosegala dobre rezultate. Po dveh prijateljskih tekmah je težko dajati pametne ocene. Ko bo šlo za kvalifikacijske točke, bomo lahko videli, koliko je ta reprezentanca sposobna. Nekaj nosilcev je odšlo, kar se bo zagotovo poznalo, a po drugi strani ima Slovenija nekaj mladih, zelo kakovostnih nogometašev, katerih čas še prihaja,'' je pogovor sklenil nogometaš, ki je v slovenski prvi ligi doslej v dresih Gorice, Primorja in tudi Olimpije zbral 192 nastopov in zabil devet golov.

Ne spreglejte