Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 10. 2015,
15.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk

Sreda, 21. 10. 2015, 15.04

8 let

Ko so begunci in migranti odšli, so razkužili igrišče

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Haložani bodo danes v uvodni tekmi četrtfinala pokala Slovenije sosede s Ptuja pričakali na objektu, ki je bil še do pred kratkim poln beguncev in migrantov. S pospešeno akcijo so očistili objekt.

"Tekma ni vprašljiva, vse smo počistili," nam je zadovoljno pojasnjeval Miran Vuk. Alfa in omega završkega nogometnega kluba je nemočno opazoval, kako so begunci in migranti v noči na torek napolnili nogometni objekt. V tistih trenutkih ni nihče mislil na nogomet, ni jih bilo malo, ki so bili prepričani, da bodo morali prireditelji počakati z izvedbo pokalnega srečanja med Zavrčem in Dravo.

Treningi NK Zavrč niso trpeli

Ko pa so begunci in migranti v torek zapustili štadion, so prireditelji v sodelovanju z gasilci in navijači stopili skupaj in očistiti objekt. Občina je ustanovila sklad za škodo, završki župan pa je sprožil veliko čistilno akcijo, saj je ob 15 kilometrih regionalne ceste, ki vodi proti Ptuju, ležalo veliko stvari, ki so jih odvrgli nesrečni prebežniki iz Azije.

Nekaj sto jih je do nadaljnjega nastanjenih na štadionu v Stojncih, ki doživlja podobno usodo kot završki nogometni objekt, veliko se jih zadržuje tudi v neposredni bližini Zavrča, pri gradu Borl.

"Igrišče je bilo polno človeških iztrebkov, našli smo jih tudi v častni loži, zato smo se morali pošteno nagarati, da smo ga počistili in razkužili. Zdaj je štadion osvežen in bo lahko danes sprejel vse ljubitelje nogometa," je sporočil Vuk, ki pričakuje ogromno gledalcev s Ptuja.

Pomerila se bosta sosedska tekmeca, zato bi bile lahko tribune zasedene do zadnjega mesta. "Pričakujemo veliko gledalcev in dobro tekmo, v kateri naj zmaga boljši," je napovedal sosedski nogometni praznik.

V času, ko so štadion Zavrča zasedli nenapovedani gostje, treningi prve ekipe niso trpeli. Izvajali so jih na pomožnih igriščih, ki ležijo le 500 metrov od Športnega parka, a so skriti v gozdu, tako da jih množica beguncev in migrantov ni opazila.

Ne spreglejte