Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 11. 2014,
14.47

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Daniele Orsato NK Maribor NK Maribor Jose Mourinho

Sreda, 5. 11. 2014, 14.47

3 leta, 9 mesecev

Ko se je nazadnje srečal s Josejem Mourinhom, je ta doživel šok

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po porazu na prvi tekmi v Londonu z 0:6 ni prav veliko navijačev Maribora, ki verjamejo, da lahko vijoličasti danes šokirajo nogometaše Chelseaja, toda.

Tisti, ki kljub rezultatski katastrofi na prvi tekmi proti Londončanom v ligi prvakov verjamejo, da lahko slovenski prvak pripravi presenečenje in bogatemu londonskemu nogometnemu velikanu odščipne vsaj točko, lahko optimizem črpajo tudi ob pogledu na ime sodnika, ki bo danes zvečer v Ljudskem vrtu glavni delivec pravice.

Ta vloga bo pripadla Danieleju Orsatu. Mlademu, še ne preveč izkušenemu italijanskemu sodniku, ki slovenskim klubom in reprezentancam do zdaj še ni sodil, je bil pa zato že dvakrat glavni sodnik na tekmah tokratnega nasprotnika Maribora.

Nazadnje se je zgodilo v skupinskem delu lige prvakov v prejšnji sezoni, ko so bili londonski navijači na Stamford Bridgeu priče morda največjemu presenečenju v celotni sezoni. Chelsea je moral doma priznati poraz proti Baslu. Takrat so se Švicarji v Londonu veselili zmage z 2:1.

Osemintridesetletni v Vicenzi rojeni sodnik je Joseju Mourinhu enkrat torej že prinesel precej nesreče. Se lahko zgodi, da bo Portugalec pred očmi Orsata doživel še eno neprijetno izkušnjo? Upajmo.

Srečali so se tudi na poti do lovorike

Drugič, ko je Italijan delil pravico na tekmi Chelseaja, je bilo v sezoni 2012/13. Takrat so Londončani pod vodstvom Mourinhovega predhodnika, Španca Rafaela Beniteza, prišli do naslova v ligi Europa. Na poti do velikega finala so se ustavili tudi v Pragi, kjer so v tekmi šestnajstine finala pred očmi Orsata tamkajšnjo Sparto premagali z 1:0.

V Ljudskem vrtu še sedmič

Orsata bo v Mariboru sodil prvič v ligi prvakov v tej sezoni, v skupinskem delu lige Europa je enkrat že sodil. Skupaj je do zdaj v ligi prvakov sodil na šestih tekmah (vse v skupinskem delu) in šestkrat v ligi Europa. Dvakrat tudi v šestnajstini finala in enkrat v osmini finala.

Ne spreglejte