Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 8. 2014,
22.01

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kliton Bozgo Sašo Udovič Maribor liga prvakov liga prvakov Glasgow anketa

Ponedeljek, 25. 8. 2014, 22.01

5 let, 9 mesecev

Kliton Bozgo: Škotom dajem pet odstotkov prednosti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred današnjo povratno tekmo play-offa lige prvakov med Celticom in Mariborom (prva se je končala z remijem 1:1) smo za napoved povprašali tri znana imena iz slovenskega nogometnega prostora.

Kliton Bozgo, legenda Maribora:

"Maribor ima še vedno veliko možnosti, da napreduje. Res je, da zdaj možnosti niso več 50 proti 50, a Škotom dajem pet, največ deset odstotkov možnosti več. Upam, da bo Celtic poskušal igrati na remi brez zadetkov, kar bi se Škotom lahko maščevalo. Po drugi strani pa skoraj ne morem verjeti, da bi se to zgodilo. Domače nogometaše bo s tribun spodbujalo 60 tisoč glasnih navijačev, zato jih bo vzdušje prav gotovo poneslo. Morda se ob tem odprejo luknje v njihovi obrambi, kar lahko Maribor s pridom izkoristi. Verjamem, da lahko Mariborčanom uspe. Vem, da je bil po prvi tekmi marsikdo razočaran, a najbolj pomembno je, da so še vedno v igri za napredovanje. Tesno bo, a sem optimist. Gremo, Maribor!"

Marko Simeunović, legenda Maribora:

"Maribor lahko v Glasgowu odigra tako, kot je treba odigrati. Res je, da je Celtic v prednosti, a tekma v Mariboru je bila šele prvi polčas. Zdaj je jasno, da mora Maribor vsaj enkrat zadeti. Če ne bo, se lahko že poslovi od lige prvakov. Prepričan sem, da bo imel priložnosti, saj se Škoti prav zagotovo ne bodo zaprli. Če se niso v Mariboru, se tudi doma, pred 60 tisoč navijači, prav gotovo ne bodo. Res je tudi to, da bo Maribor v primeru napadanja pustil veliko prostora v obrambi, kar bi lahko domači ob podpori bučnih navijačev, ti jim bodo zagotovo vlili dodatnih moči, izkoristili. Maribor ima zelo izkušen strokovni štab, ki je preživel že marsikaj, zato verjamem, da je dobro pripravil nogometaše na vse, kar jih čaka. Sicer pa je jasno, da se lahko zgodi prav vse. To je nogomet. S kančkom sreče lahko Mariboru uspe. Ne nazadnje nima česa izgubiti. Novih šest tekem v ligi Europa si je tako ali tako že zagotovil, liga prvakov je le smetana na torti, na katero vsi skupaj upamo in čakamo že vrsto let. Verjamem, da jo bomo dočakali letos. Sem optimist."

Sašo Udovič, nekdanji reprezentant Slovenije:

"Prednost je na strani Celtica, če bi se izrazil v odstotkih, bi rekel, da so možnosti 60 proti 40 v korist Škotov. Toda to se lahko v nogometu hitro spremeni. Videli smo na prvi tekmi, ko je bilo razmerje možnosti v očeh vseh vsaj toliko v prid Maribora, pa se je že po petih minutah zgodilo ravno obratno. Maribor se je znašel v zaostanku. Rezultat 1:1 je precej varljiv in še vedno ugoden za Mariborčane. Bo pa treba v Glasgowu igrati drugače, kot je Maribor igral na prvi tekmi. Preprosto mora zadeti, zato bo moral nastopiti bolj napadalno. Čeprav imam občutek, da bo igral podobno, kot je igral na prvi tekmi, in poskušal napasti šele ob koncu tekme. Bomo videli. Sam bi ponudil priložnost predvsem nekaterim hitrejšim, agresivnejšim nogometašem. Recimo Jeanu-Philippu Mendyju ali pa še komu. Treba bo tudi pritisniti na nasprotnika, se postaviti nekje 15, 20 metrov višje, kot so Mariborčani stali pred domačimi navijači. Trener Ante Šimundža najbolje ve, kaj bo naredil. Vsi skupaj pa lahko le upamo, da bo Mariboru uspelo. Vijoličastim lahko uspe."

Ne spreglejte