Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2020,
9.35

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Koronavirus

Ponedeljek, 13. 4. 2020, 9.35

4 leta

Kitajski nogometaši pod hudim stresom zaradi koronavirusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Li Tie | Dolga odsotnost od najbližjih in doma je na nogometaših pustila hude duševne posledice, pravi 42-letni kitajski selektor Li Tie. | Foto Getty Images

Dolga odsotnost od najbližjih in doma je na nogometaših pustila hude duševne posledice, pravi 42-letni kitajski selektor Li Tie.

Foto: Getty Images

Večina kitajskih nogometnih moštev je po izbruhu pandemije novega koronavirusa zapustila domovino in se na nadaljevanje sezone pripravlja v Dubaju. Kitajski selektor Li Tie, ki je januarja zamenjal slovitega Italijana Marcella Lippija, je dejal, da je dolga odsotnost od družine in domovine pri kitajskih nogometaših pustila psihološke posledice.

Kitajski nogometaši so se zaradi vse slabše zdravstvene slike v Združenih arabskih emiratih, kjer se je tako kot v večini držav razširil covid-19, konec prejšnjega meseca postopoma začeli vračati v domovino, a jih je kitajska oblast iz preventivnih razlogov nastanila na tropskem otoku Hainan.

"V tem obdobju karantene v tujini in domovini so bili vsi nogometaši in zaposleni v klubih ali v reprezentančnih selekcijah pod hudim psihološkim stresom. Dolga odsotnost od najbližjih in doma je na vseh pustila hude duševne posledice," je v zvezi s tem dejal 42-letni kitajski selektor Li Tie, ki je v času svoje igralske kariere branil barve Evertona v angleški ligi premier.

S Kitajske danes poročajo o najvišjem številu novih okužb s covid-19 v zadnjih šestih tednih. V zadnjem dnevu so namreč tamkajšnje zdravstvene oblasti zabeležile 108 novih okuženih s tem virusom, med njimi je bilo 98 prišlekov iz tujine.

Kitajska ligaška nogometna tekmovanja so prekinjena od 22. februarja, odpadli sta tudi marčevski tekmi proti Maldivom in Guamu v azijskih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2022 v Katarju.

Kitajska je skupini A na drugem mestu, osem točk za vodilno Sirijo, le prvouvrščena ekipa pa bo napredovala v naslednji krog kvalifikacij, medtem ko drugouvrščeno čakajo še ene dodatne kvalifikacije.

Preberite še:

Joc Pečečnik maske
Novice Na Brniku pristala druga pošiljka Pečečnikove opreme
Andrea Bocelli
Trendi Ganljiv koncert Bocellija: V teh časih potrebujemo upanje #video
ZDA koronavirus
Novice Francozi podaljšali ukrepe, Macron priznal: Nismo bili pripravljeni #video
Ne spreglejte