Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 9. 2015,
16.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Borussia Dortmund Bayer Leverkusen

Četrtek, 3. 9. 2015, 16.02

8 let

Kevin Kampl se je poslovil od navijačev v Dortmundu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekaj dni za tem, ko je prestopil v Bayer Leverkusen, se je slovenski reprezentant Kevin Kampl z besedami na enem izmed družabnih omrežij poslovil od navijačev Borussie Dortmund.

Le osem mesecev za tem, ko je za 12 milijonov evrov iz Red Bull Salzburga prestopil v Borussio Dortmund, je Kevin Kampl zapustil klub, za katerega je navijal kot otrok. V Dortmundu se ni izšlo, po prihodu novega trenerja Thomasa Tuchla se je njegov status poslabšal, zato se je odločil, da se preseli v Bayer Leverkusen. Klub, pri katerem je igral kot najstnik in bil njegov član kar 14 let.

Odkar je prestopil – v Leverkusnu so zanj odšteli enajst milijonov evrov –, se ni javil, a si zdaj, ko je z reprezentanco v Sloveniji in se pripravlja na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Švici in Estoniji, vzel nekaj časa in navijačem, ki so ga podpirali v Dortmundu, namenil nekaj besed.

"Dragi navijači. Še enkrat bi se rad zahvalil Borussii Dortmund in njenim navijačem za kratko, a prečudovito obdobje. Razumem, da je marsikdo razočaran, ker sem odšel po tako kratkem času. V Dortmundu mi ni bilo lahko, zato sem se odločil, da se po dolgem času vrnem v klub, v katerem sem preživel mladost. Tam so me pričakali številni znani obrazi in predvsem trener Roger Schmidt, o katerem imam zelo dobro mnenje," je na svojem uradnem Facebook profilu napisal 24-letni slovenski reprezentant.

"Borussia Dortmund je eden izmed največjih klubov na svetu, njegovi navijači so sijajni. Zelo sem ponosen, da sem bil član tega kluba. Vsem igralcem, trenerjem in navijačem Dortmunda želim vse najboljše. V športu in v zasebnem življenju. Sam se veselim novega izziva v življenju in igranja za Bayer. Prejmite lepe pozdrave iz tabora slovenske reprezentance. Vaš Kevin," je še zapisal nogometaš, ki je v dresu Borussie odigral 19 tekem v vseh tekmovanjih, a se mu ni uspelo vpisati med strelce.

Ne spreglejte