Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
22. 11. 2014,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatan Ljubijankić Japonska Omiya Ardija

Sobota, 22. 11. 2014, 13.44

8 let

Kdo pravi, da Novaković ni v strelski formi? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V japonskem nogometnem prvenstvu se dokazujeta dva Slovenca. Oba sta napadalca, obema pa gori pod nogami, saj se njuna kluba krčevito borita za obstanek. V boljšem položaju je Milivoje Novaković.

Japonski prvoligaški klub Shimizu S-Pulse je v soboto pred domačimi gledalci na štadionu v Šizuoki, iz katerega se vidi na sveto goro Fudži, remiziral z Nagoyo Grampus (2:2). Da je točka ostala doma, je najbolj zaslužen slovenski reprezentant Milivoje Novaković. Gostje so dvakrat vodili, a je 35-letni Ljubljančan dvakrat izenačil in dokazal, da se je ob pravem času vrnil v strelsko formo. Prvič je zadel v polno po strelu z nogo (30. minuta), drugič pa je mrežo Nagoye zatresel z glavo.

V tej sezoni je dosegel že 13 zadetkov, na lestvici najboljših strelcev japonskega prvenstva pa si deli četrto mesto. Shimizu ostaja na 15. mestu, ki zagotavlja obstanek, prednost pred zasledovalci pa je še povečal. Omiya Ardija, ki se nahaja na kritičnem 16. mestu (v japonskem prvenstvu nastopa 18 klubov, trije najslabši izpadejo) in se spogleduje z izpadom, je naredila velik spodrsljaj. Doma je izgubila proti Kashiwa Reysol (1:2).

Zlatan Ljubijankić je odigral vso tekmo, a klubu iz Saitame ni znal pomagati, kako po točkah ujeti Shimizu. Ta je po remiju v režiji ''Nova Doppelpacka'', kot si je Novaković prislužil vzdevek zaradi številnih srečanj, na katerih je v dresu Kölna dosegel dva zadetka, povečal prednost. Pred Omiyo ima pred zadnjima dvema krogoma dragocene tri točke prednosti, edini strelec za slovensko izbrano vrsto v tem letu pa je s tem spravil prijatelja in nekdanjega klubskega soigralca v obup. Ljubijankić je namreč pred kratkim priznal, da je njegova usoda igranja na Japonskem zelo odvisna od tega, ali bo Omiyi uspelo zadržati prvoligaški status. Za zdaj mu ne kaže najboljše.

Ne spreglejte