Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Igor Osredkar slovenska futsal reprezentanca evropsko prvenstvo futsal

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 13.51

8 let

Kapetan futsal reprezentance se v svetu profesionalcev počuti kot riba v vodi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Igor Osredkar, dolgoletni član FC Litije, je pred novim letom okrepil vrste hrvaške ekipe Makarska, kjer je obrnil nov, svetlejši list v svoji karieri. "Zdaj razmišljam le še o futsalu," pravi.

Igi je športno pot začel pri Litiji leta 1993, njihove barve, z izjemo dveh let pri Slovanu in enega pri Gorici, pa branil vse do decembra 2013. Skrajni čas je bil za korak naprej v njegovi karieri. "To je velik preskok v moji karieri. V tujino sem si želel vso mojo kariero, zdaj pa so se mi želje uresničile. Po novem razmišljam samo o futsalu, ni mi treba zjutraj zgodaj vstati in oditi v službo, po službi pa na trening, potem pa spet v službo … Tega začaranega kroga je konec, zdaj ves dan razmišljam le o treningih in tekmah, to pa je pogoj, da napreduješ in se izboljšaš," pravi kapetan slovenske reprezentance Igor Osredkar, ki je med štirinajsterico potnikov na letošnjem EP s 44 zadetki tudi daleč najboljši strelec slovenski reprezentanci.

"V tujini se kakovostno in več trenira"

Če so bili prej prestopi Slovencev v tujino prej redkost kot pravilo, pa se je leta 2013 zgodil pravi beg najboljših futsalistov čez mejo. Kaj to pomeni za domačo ligo? "Treba si je naliti čistega vina. Slovenska liga je vsekakor slabša, kot je bila še pred pol leta. Če pogledamo samo reprezentanco, bi lahko na prste ene roke prešteli, koliko teh fantov še igra v Sloveniji. To pa ni samo slabo, menim, da je to odlično za reprezentančni futsal, saj se v tujini kakovostno in več trenira. Vsi vemo, kdo zastopa najboljše reprezentance na svetu, tam ni enega amaterja, zato, če hočemo stati ob boku najboljšim, so odhodi v tujino nuja," je svoje videnje glede tega obrazložil dvakratni najboljši strelec 1. SFL.

Če naredimo primerjavo z EP pred dvema letoma na Hrvaškem, lahko rečemo, da je slovenska futsal reprezentanca velik korak naprej naredila predvsem glede svoje pripravljenosti. Če so v preteklosti fantje še prikazali eno odlično tekmo, se je na drugi videlo, da imajo težke noge, in to jih je po večini teplo. "Menim, da so ključni možje v reprezentanci veliko bolje telesno pripravljeni, kot je bilo to še pred kratkim. Treniramo dvakrat dnevno in to se res pozna. Zase lahko rečem, da sem veliko bolje tekalno razpoložen, kot sem bil še v Zagrebu. Z velikim optimizmom pričakujem EURO 2014."

"Smo v skupini smrti"

Nasprotnika v skupini C sta izredno zahtevna, a čeprav med dvanajstimi ekipami, ki nastopajo na EP, ni avtsajderjev, je kapetan prepričan, da je to vseeno skupina smrti. "Lahkih nasprotnikov na EP zagotovo ni, a naša skupina je res ena težjih. Tako Italija kot Azerbajdžan sta vrhunski ekipi, želeli bi si morda kakšnega lažjega nasprotnika, a kar je, je. Naš cilj kljub temu ostaja nespremenjen, hočemo v četrtfinale," je še povedal Igor.

Deveto evropsko prvenstvo se začenja že v torek, Slovenci pa prvo tekmo igrajo v sredo ob 20.45 proti tretjeuvrščeni ekipi z zadnjega EP, Italijanom.

Ne spreglejte