Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2011,
22.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 10. 2011, 22.16

8 let

"Kanarčki" do prve prvenstvene domače zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Koper so v 13. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Domžale z 2:1 (2:0). "Kanarčki" so tako le dočakali prvo domačo zmago v prvenstvu.

Koprski nogometaši so dosegli še drugo zmago v prvenstvu (prvo domačo) in se vsaj začasno znebili zadnjega mesta na lestvici ter dobili nekaj samozavesti pred nadaljevanjem. Na drugi strani so spet močno oslabljeni Domžalčani, manjkalo je 14 igralcev, doživeli četrti poraz na zadnjih petih tekmah, a so še vedno v zgornji polovici prvenstvene lestvice.

Prvi polčas je bil poln priložnosti. Že v osmi minuti je Milan Osterc pritekel pred Nejca Vidmarja in ga z duhovitim lobom premagal za 1:0 ter tako dosegel svoj skupno 99. gol v slovenski prvoligaški konkurenci. Deset minut pozneje je Adnan Aganović preigral Luko Elsnerja, prišel sam pred Vidmarja, a z 12 metrov streljal čez gol.

Minuto pozneje so gledalci videli dober strel Lucasa Horvata z roba 16-metrskega prostora, a je Ermin Hasić žogo odbil v kot. V 21. minuti nova priložnost za kapetana domačih Osterca, čigar strel je Vidmar odbil v kot. Dve minuti zatem sta Aganović in Osterc premešala gostujočo obrambo, potem pa osamljena pred Vidmarjem "zakomplicirala" akcijo, ki je tako splavala po vodi.

V 30. minuti je Davor Bubanja prav tako pritekel sam pred Vidmarja, ki je bil v dvoboju iz v oči v oči uspešnejši, odbita žoga je prišla do Siniše Linića, ki je streljal proti praznim vratom, vendar se je z odlično obrambo spet izkazal gostujoči vratar.

Pravo ofenzivo so domači kronali v 33. minuti. Po lepi akciji, v kateri se je žoge dotaknil skoraj vsak izmed "ofenzivcev" Kopra, je Aganović z natančno diagonalo v levi kot povišal vodstvo domačih. Tri minute pozneje je Osterc znova pritekel sam pred Vidmarja, a je bil ta spet na mestu.

Uvodne minute drugega polčasa so minile v igri na sredini igrišča, kjer so Koprčani brez večjih težav ustavljali poskuse gostov. V 68. minuti pa je Mitja Zatkovič z zanj značilnim močnim strelom s 25 metrov znižal zaostanek na 1:2. Ko se je zdelo, da bo končnica za domače še kako živčna, pa resnejših preizkušenj za Hasića ni bilo. Velja pa omeniti poskusa rezervista domačih Mateja Pučka iz 81. in Srebrenka Posavca iz 86. minute, vendar se izid ni več spremenil.

Ne spreglejte