Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 9. 2015,
16.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen Borussia Dortmund slovenska nogometna reprezentanca Švica Brdo pri Kranju

Torek, 1. 9. 2015, 16.35

7 let, 12 mesecev

Kamplova nemška drama s srečnim koncem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl si je po podpisu pogodbe z Bayerjem Leverkusnom pošteno oddahnil. Z lekarnarji bo nastopil v ligi prvakov, kjer se bo pomeril tudi z mogočno Barcelono.

Ko je Kevin Kampl v začetku leta zapustil Salzburg in se za 12 milijonov evrov odpravil k rumeno-črnemu velikanu v Dortmund, je s tem poskrbel za najdražji zimski prestop v nemški bundesligi. Rekordno se je počutil tudi pol leta pozneje, ko je tik pred koncem poletnega prestopnega roka obljubil zvestobo Bayerju iz Leverkusna in se vrnil v klub, ki ga obožuje, saj je pri njem preživel mladost.

"V Leverkusnu sem igral 11 let, zato sem bil presrečen, da sem lahko prestopil k Bayerju in začel sodelovati s trenerjem, s katerim sem se imel zelo lepo v Salzburgu," ni 24-letni zvezdnik slovenskega nogometa skrival sreče, ko je iz Leverkusna pripotoval v domovino in se udeležil zbora reprezentance na Brdu pri Kranju.

Z Rogerjem Schmidtom je odlično sodeloval v Avstriji

Pri Borussii Dortmund si pod vodstvom Jürgena Kloppa ni izboril mesta v začetni postavi, zato ga je gnalo drugam. Vrnil se je domov, v klub, kjer je v preteklosti preživel 11 let. Bayer je zanj plačal 11 milijonov evrov, tako da je bil slovenski rekorder tudi v poletnem prestopnem roku.

Najbolj ga je navdušilo to, da je njegov novi trener Roger Schmidt, s katerim je zgledno sodeloval pri Salzburgu in osvojil kar nekaj avstrijskih lovorik. Z rdečimi biki se mi ni uspelo uvrstiti v ligo prvakov, bo pa v najmočnejšem tekmovanju, ki prinaša slavo, ugled in denar, nastopil v tej sezoni z Bayerjem. "Vesel sem, da sem ponovno skupaj s svojim starim trenerjem Schmidtom, s katerim sem se imel v Salzburgu zelo lepo. V zadnjih dneh nisem veliko spal, saj sem se obremenjeval s tem, ali mi bo uspel prestop ali ne. Ko sem podpisal pogodbo z Bayerjem, sem bil zelo srečen. Zadnja štiri leta sem prebil v različnih klubih, zdaj pa sem se vrnil domov," si je vidno olajšan oddahnil Kampl, ki se v novi sezoni pri Borussii ni naigral. Ostal je na klopi za rezervne igralce, ki je bila za tako ambicioznega igralca, kot je svetlolasi Slovenec, rojen v Nemčiji, resna ovira pri nadaljnjem razvoju.

Zmaga nad beloruskim prvakom za uspešen zalet

Tekmovalna forma je trpela, kar ni bilo všeč niti selektorju Srečku Katancu. S selitvijo v Leverkusen bi si jo lahko povrnil, saj trener Schmidt zaupa njegovim sposobnostim in točno ve, na katerem igralnem položaju lahko pokaže največ.

"Vesel sem, da lahko igram napadalni nogomet. V sistemu, ki ga goji Bayer, igram najboljše," se smeji Kamplu, ki je v Leverkusnu naletel na ogromno znancev. Večino klubskih delavcev pozna že od prej, kar nekaj Schmidtovih ožjih sodelavcev pa je spoznaval že na delu v Salzburgu.

V soboto je spremljal nemški derbi v Münchnu. Bayer je izgubil pri prvaku Bayernu z 0:3 in prekinil zmagoviti niz, a je Kampl poudaril, da so bili njegovi soigralci še utrujeni po naporni kvalifikacijski tekmi lige prvakov, po kateri so se prek Lazia (3:0) uvrstili med evropsko elito. Za žreb skupinskega dela je dejal, da je bil posrečen, saj se bodo lekarnarji najprej doma udarili z beloruskim prvakom BATE Borisov.

"Če bi na prvi tekmi zmagali, bi nam bilo v nadaljevanju lažje," poudarja Slovenec, ki je prepričan, da se lahko Bayer vmeša v boj za napredovanje. V skupini sta poleg nemškega predstavnika in najboljšega beloruskega kluba še evropski prvak Barcelona in italijanski podprvak Roma, ki je v odlični formi, kar je v nedeljo dokazala tudi z zmago nad Juventusom.

Ne spreglejte