Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
24. 10. 2014,
22.07

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija Simon Rožman Zlatko Zahović

Petek, 24. 10. 2014, 22.07

8 let, 3 mesece

Kakšen bo odgovor Maribora in fantomskega kapetana?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bodo na sporedu tekme 15. kroga v najboljši slovenski nogometni ligi. Obetajo se štiri zelo zanimive tekme.

Zavrč – Maribor (danes ob 14. uri)

Maribor je med tednom v ligi prvakov doživel visok poraz, londonski Chelsea je slovenskemu prvaku napolnil mrežo in ga spravil na realna tla, še pred odhodom na nov spektakel v družbi najboljših evropskih klubov so vijoličasti pred domačimi navijači presenetljivo izgubili proti Celju. Po tej tekmi je glas povzdignil Zlatko Zahović, po torkovem porazu na Stamford Bridgeu je športni direktor nadaljeval medijske nastope in začel s prstom kazati na fantomskega kapetana.

Ko so vodilni v klubu nogometaše v petek dopoldne poklicali k sebi, so si ti verjetno mislili, da jih bodo slišali, a zgodilo se je ravno nasprotno. V zahvalo za vse, kar so dosegli v tej sezoni, so prejeli dragocene ročne ure. Zanimivo dogajanje v Ljudskem vrtu, ni kaj. Že danes bomo videli, kaj bo prineslo.

Zavrč je vse prej kot nenevaren nasprotnik. Pravzaprav so Zavrčani, podobno kot lani, morda celo najbolj prijetno presenečenje sezone. Motiva jim ne bo manjkalo. Poleg tega, da igrajo proti evropskemu Mariboru, bi ga v primeru zmage lahko prehiteli in ob idealnem scenariju skočili celo na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. To pa bi že bilo nekaj.

Domžale – Luka Koper (danes ob 16. uri na Planet TV)

Vsi, ki vas zanima, ali je bila zmaga v Novem mestu le preblisk na začetku sezone sijajnih Domžal, ki so v zadnjih petih tekmah le enkrat zmagale in kar trikrat izgubile, boste to lahko preverili na Planet TV, ki bo neposredno prenašal zanimivo tekmo iz Domžal.

Luka Elsner in njegovi varovanci so med tednom doživeli boleč domači poraz proti Olimpiji v prvi tekmi četrtfinala pokala. Nanj lahko najhitreje pozabijo, če bodo premagali Koprčane. Ti so prebrodili krizo, med katero niso in niso mogli zmagati, in v zadnjih treh krogih nanizali dve zmagi in remi.

Zdaj bodo pozitivno serijo poskušali nadaljevati tudi na obrobju Domžal. Verjetno bi bili zadovoljni tudi s točko, saj, tega ne smemo pozabiti, gostujejo pri še vedno vodilnem moštvu, a merijo na vse tri.

Celje – Radomlje (danes ob 16. uri)

Celjani navdušujejo z mladim trenerjem Simonom Rožmanom. Ne le z rezultati, morda še bolj z igro, ki jo ob dobrih rezultatih kažejo. To so kot zadnji na svoji koži izkusili nogometaši Maribora. Kar 15 tekem zapored v vseh tekmovanjih grofje niso izgubili, med tednom so suvereno opravili tudi nalogo na prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja in zmagali v Zavrču. Bilo bi veliko presenečenje, če bi se ta niz končal prav proti Radomljam, te so v 14 krogih kar enajstkrat izgubile in le enkrat zmagale.

Logika pravi, da bodo točke ostale doma, a v nogometu so se dogajala tudi že večja presenečenja. Tudi v Celju smo jih videli že nekajkrat, zato ne preseneča, da domači trener opozarja: "Radomlje so v zadnjem obdobju pokazale velik napredek. Čaka nas težka tekma. Bomo pa naredili vse, da z novo zmago potrdimo tri točke, ki smo jih osvojili v Mariboru."

Gorica – Olimpija (danes ob 18. uri)

Olimpija je ramo ob rami z Mariborom, kar je podatek, ki daje energijo vsem ljubljanskim optimističnim navijačem. Tistim, ki verjamejo, podobno kot v zadnjih nekaj letih, da je prav ta sezona tista, v kateri se bodo zmaji vrnili na slovenski nogometni prestol. In glede na pogled na lestvico jim ne moremo zameriti. Toda če želijo skupaj z nogometaši sanjati tudi v prihodnjih mesecih, bo treba še naprej zmagovati. Začenši z gostovanjem v Gorici.

Ta je, potem ko je na trenerski stolček ustoličila klubsko legendo Mirana Srebrniča, najprej sicer izgubila proti Mariboru, nato pa nanizala zmagi proti Radomljam v prvenstvu in potem še sredi tedna proti Kopru v pokalu. Obraz, ki ga je pokazala, je bil zelo dober. Zdaj se bodo poskušali severnoprimorski nogometaši, med katerimi ne manjka Italijanov, potrditi še proti Olimpiji. Ta tudi tokrat v goste odhaja brez najboljšega posameznika v tej sezoni, Nika Omladiča, ki še vedno ni našel skupnega jezika s klubskim vodstvom, a vseeno verjame, da se bo domov vrnila s polnim izkupičkom.

Ne spreglejte