Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 11. 2014,
9.47

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

italijanska nogometna reprezentanca serie A italijansko prvenstvo Fabio Quagliarella

Petek, 21. 11. 2014, 9.47

5 let, 1 mesec

Kako pozdraviti italijanski nogomet, ki se utaplja v krizi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanska nogometna zveza je pripravila niz reform za izhod iz krize, v katerem se je ta šport znašel na domačih tleh. Spremembe so pozdravili tudi direktorji italijanskih klubov serie A.

Italijanski nogomet je bil že nekaj časa tarča kritik, ki so še posebej glasne postale na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ko se je Italija poslovila že po skupinskem delu. Spremembe, ki bodo pomagale povrniti stari sloves italijanskemu nogometu, predvidevajo, da bodo klubi omejili število igralcev na 25, štirje od teh morajo biti rojeni v Italiji in še štirje od teh morajo biti vzgojeni v lastni nogometni šoli kluba.

Reforme naj bi v veljavo stopile leta 2016, pozdravil pa jih je tudi predsednik serie A Maurizio Beretta: "Te reforme so zelo pomembne, ker bodo pomagale razvoju italijanskega nogometa, našim mladim igralcem. Že vrsto let se o njih pogovarjamo, a potrebujemo čas, da jih uveljavimo in da obrodijo sadove. Rezultate lahko potem pričakujemo iz dneva v dan."

Quagliarella: Serie A ima preveč "neuporabnih" tujcev

Prejšnji mesec se je nekdanji napadalec italijanskih prvakov Juventusa Fabio Quagliarella pritoževal, da ima serie A preveč "neuporabnih" tujih igralcev, ki jemljejo mesta nogometašem iz druge in tretje lige, ki so prav tako dobri. Spremembe predvidevajo tudi omejitev igralcev, ki niso državljani katere od držav Evropske unije.

Poleg tega mora biti vsak mladi igralec, ki se želi pridružiti profesionalnemu klubu, že državljan Italije in je v državo skupaj s starši prišel iz razlogov, ki niso povezani s športom, poleg tega pa mora imeti končana najmanj štiri leta šolanja.

Omejitev igralcev, ki niso državljani EU, je sicer že v veljavi po vseh evropskih klubih, ampak od leta 2016 lahko v italijanski klub takšen igralec pride le v primeru, ko nadomesti igralca z enakim statusom, in še to v primeru, da je že imel profesionalno pogodbo, ki je trajala vsaj tri leta.

Ne spreglejte