Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
3. 12. 2013,
9.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pele žreb

Torek, 3. 12. 2013, 9.51

8 let

Kaj bo v petek delal Pele? To naj ostane skrivnost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odštevanje do petkovega žreba skupinskega dela svetovnega prvenstva v Braziliji se nadaljuje, vedno več pa je razkritih podrobnosti o poteku plesa kroglic. Skrivnostna ostaja le vloga Peleja.

V petek bo šlo zares. Mondeno obmorsko letovišče Costa do Sauipe bo pričakalo predstavnike 32 udeleženk svetovnega prvenstva, med katerimi žal ni Slovenije, potekal bo žreb skupinskega dela. Na odru se bo zvrstila kopica znamenitih nogometnih imen. Prireditelji so se odločili, da bodo počastili vsako državo, ki je že postala svetovni prvak. Ker je dozdajšnjih zmagovalcev svetovnega prvenstva ravno osem, tolikšno pa je tudi število skupin, ki se bodo skupaj s tisoči in tisoči navijačev selile po brazilskih štadionih, so dobili idejo, da bi generalnemu sekretarju Mednarodne nogometne zveze Jeromeju Valckeju pri žrebanju udeležencev na pomoč priskočil vsak za eno skupino.

Skrivnost pa ostaja, kaj bo na žrebu počel 73-letni Edson Arantes do Nascimento, veliko bolj znan kot Pele. Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik, ki še danes po nekaterih merilih velja za najboljšega vseh časov, bo imel v petek posebno nalogo, a ta ostaja skrita. "Ko se bo pojavil, bo to vrhunec prireditve," obljublja Luiz Gleiser, umetniški vodja petkovega dogodka, ki je s tem še bolj razvnel domišljijo, kakšno presenečenje ponujajo z nekdanjim kraljem svetovnega nogometa. Pele je ambasador svetovnega prvenstva v Braziliji, lani pa se ob pokalu konfederacij ni pretirano pojavljal v javnosti, kar je začudilo javnost v domovini sambe.

Žreb svetovnega prvenstva, ki bo trajal od 12. junija do 13. julija 2014, naj bi v kar 190 državah spremljalo vsaj 250 milijonov ljudi. Dogodka se bo udeležilo 1.500 povabljencev, na delu bo okrog dva tisoč novinarjev, na odru pa se bodo predstavili brazilski glasbeniki Alcione, Margareth Menezes, Alexander Pirse, Vanessa da Mata in tolkalna skupina Olodum. Prireditev bosta povezovala brazilska filmska igralca Fernanda Lima in Rodrigo Hibert.

Žreb se bo začel v petek ob 17. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte