Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
6. 7. 2019,
2.34

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

Natisni članek

Juventus

Sobota, 6. 7. 2019, 2.34

4 leta, 9 mesecev

V Torinu mislijo resno napasti evropski naslov

Juventus se še krepi. K Ronaldu tudi Turek, prihajata še Icardi ali Lukaku?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36
Merih Demiral | Merih Demiral (desno) je najnovejša, že peta poletna okrepitev Juventusa. | Foto Getty Images

Merih Demiral (desno) je najnovejša, že peta poletna okrepitev Juventusa.

Foto: Getty Images

Po Aaronu Ramseyju iz Arsenala, Adrienu Rabiotu, Gianluigiju Buffonu, oba iz PSG, in Luci Pellegriniju iz Rome se je Juventus v petek okrepil še z enim nogometašem. Iz vrst tekmeca iz italijanske lige Sassuola je prišel mladi turški branilec Merih Demiral. S prihodom v Torino povezujejo tudi Maura Icardija iz milanskega Interja oziroma Romeluja Lukakuja iz Manchester Uniteda.

Gianluigi Buffon
Sportal Gigi Buffon se je že po enem letu vrnil v Juventus, prišel je po rekord

Pri Juventusu očitno v prihodnji sezoni mislijo resno napasti evropski naslov. Jasno je, da so Cristiana Ronalda lani v senzacionalnem prestopu iz Real Madrida pripeljali predvsem zato, da bi osvojili prvi evropski naslov po letu 1996, ko so evropski prvaki postali drugič v zgodovini. V zadnji sezoni ni šlo, v četrtfinalu jih je ustavil Ajax. Zdaj krepijo moštvo, da bodo v tekmovanju, v katerem so v zadnjih 23 letih kar petkrat igrali v finalu, a vselej izgubili, še bolj konkurenčni za pohod do konca.

To počnejo precej premišljeno, saj so kljub petim okrepitvam za odškodnine nakazali samo 40 milijonov evrov. Tako odlična vezista Aaron Ramsey in Adrien Rabiot kot tudi Gianluigi Buffon, ki bo rezervna možnost za vratarsko mesto in se je v Torino vrnil končat bogato nogometno pot, so prišli brez odškodnine. Za mladega, 20-letnega italijanskega bočnega branilca Luco Pellegrinija so Romi odšteli 22 milijonov evrov.

Adrien Rabiot
Sportal Novo poletje, stara zgodba. Juventus nakupuje, ne da bi plačeval.

Zdaj so za 18 milijonov evrov iz Sassuola pripeljali še leto starejšega centralnega branilca, zelo nadarjenega Turka Meriha Demirala. Ta bi moral v ekipi nadomestiti izkušenega Andreo Barzaglija, ki je končal nogometno pot.

Novinec italijanskega prvaka velja za velikega upa turškega nogometa, v zadnjem času tudi redno igra za reprezentanco, ki je nase opozorila z nekaj odličnimi rezultati. Pri zmagi nad svetovnimi prvaki Francozi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 z 2:0 se je izkazal tudi z asistenco.

S prihodom v Juventus se je na Twitterju pohvalil tudi Merih Demiral:

Demiral je v Italijo prišel šele januarja letos, ko ga je Sassuolu posodil turški Alanyaspor. Po zgolj 14 nastopih v prvi italijanski ligi, v katerih se je izkazal tudi z dvema goloma, oba je dosegel v mrežo Chieva Boštjana Cesarja, ga je Sassuolo kupil od Alanyaspora za devet milijonov evrov, le malo za tem pa ga za dvakrat višjo ceno prodal Juventusu. Dober posel, ni kaj.

Zdaj še po Icardija ali Lukakuja?

Nakup Demirala pa verjetno ni zadnji, ki ga bo poleti opravil Juventus. Govori se o še nekaj nogometaših, tudi Paulu Pogbaju, ki je vse bolj nesrečen pri Manchester Unitedu in naj bi se želel vrniti v Torino, kjer je pred leti zablestel. O Francozu se govori že nekaj časa, a so te govorice v zadnjem času potihnile, zato pa zdaj z Juventusom povezujejo njegovega soigralca Romeluja Lukakuja.

Bosta Mauro Icardi in Cristiano Ronaldo skupaj napadla naslov evropskega prvaka? | Foto: Reuters Bosta Mauro Icardi in Cristiano Ronaldo skupaj napadla naslov evropskega prvaka? Foto: Reuters

Po poročanju italijanskega Sky Sporta naj bi bil Juventus za robustnega belgijskega napadalca zelo zagret, prav tako pa naj bi obstajalo tudi veliko zanimanje za problematičnega Argentinca pri Interju Maura Icardija. Nekdanji kapetan, v tej vlogi ga je nasledil Samir Handanović, je na izhodnih vratih Interja, pri katerem ga nov trener Antonio Conte po vseh zapletih z navijači v prejšnji sezoni noče več videti in ga je prečrtal.

Pričakovati je, da bo Juventus, če sploh, kupil samo enega od njiju, saj v sistemu 4-3-3, na katerega prisega nov trener Torinčanov Maurizio Sarri, ob Ronaldu, Paulu Dybali, Juanu Cuadradu, Mariu Mandžukiću, mladem Moiseju Keanu in še nekaterih prav veliko prostora v napadu ni več.

Ne spreglejte