Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 1. 2009,
22.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 27. 1. 2009, 22.13

8 let, 5 mesecev

Jelečevič: Živeti moramo za lovorike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaš Boštjan Jelečevič, ki je na zadnji aprilski dan minulega leta staknil sila hudo poškodbo, se na nogometne zelenice uradno vrača v drugem delu sezone, ko bodo Ljubljančani gostili Luko Koper.

Nogometaš Interblocka, ki je bil vse do usodne poškodbe 30. aprila minulega leta eden pomembnejših članov udarne enajsterice, si bo omenjeni datum še kako dobro zapomnil. Zakaj? Takrat si je namreč na povratnem srečanju polfinala pokalnega tekmovanja proti Kopru v duelu poškodoval sprednje križne vezi. Soigralcem tako ni mogel pomagati v prestižnem finalu, ko so na celjski Areni Petrol po zmagi nad Mariborom v vitrino postavili prvo klubsko lovoriko.

"Takoj sem začutil, da gre za resno poškodbo in na žalost se je izkazalo, da je res tako. Pomislil sem na to, da bom sedaj nekaj časa odsoten in me ne bo v finalu pokala. Prav tako pa sem se zavedal, da me čaka dolgo zdravljenje, … " je uvodoma za Sportal misli na nesrečno poškodbo ozrl Boštjan Jelečevič.

Živel je zgolj za treninge

Sedemindvajsetega maja je, pričakovano, sledila operacija in potem … "Sledilo je okrevanje. Prva dva dneva sem bil na ortopedski kliniki, zatem pa sem pet tednov hodil na fizioterapije na polikliniko, nakar sem po dveh tednih zdravljenja v toplicah rehabilitacijo nadaljeval v klubu.". Po okrevanju je Ljubljančan začel teči meseca septembra, s treningi pa je začel tik pred koncem jesenskega dela sezone, torej v začetku decembra, potem ko je začel na polno trenirati letošnjega 8. januarja, ko so "kockarji" začeli tudi priprave na drugi del sezone. In kako se je 23-letni nogometaš z vsem tem spopadal? "Nič drugače kot ostali … Več sem treniral in na fitnes sem hodil dvakrat dnevno. Rečem lahko, da sem živel zgolj za treninge in nisem imel nič prostega časa. Ni mi bilo lahko, saj sem lahko zgolj gledal, kako drugi igrajo, sam pa sem se soočal z drugimi težavami. Toda z vsem sem se moral sprijazniti, saj je poškodba nenazadnje del mene. Kar je bilo, sem sprejel, in mislim, da sem vse opravil v najlepšem redu. Tako so namreč pokazala tudi testiranja."

Dokazati svojo kakovost

Glede na to, da je bil nesrečni nogometaš na stranskem tiru vse od že omenjenega 30. aprila, se poraja vprašanje, kako bi ocenil nastop svoje ekipe v jesenskem delu sezone … "Ni bilo slabo, ampak imamo tako močno ekipo, da lahko posežemo po boljših rezultatih. Če bomo v drugem delu sezone delovali bolj kolektivno in nam bodo zmage prioriteta, ne bomo imeli problemov in bo boljše … Ter, seveda, če se nam bo nasmehnila tudi sreča. Živeti moramo za lovorike," je realno dejal Boštjan, ki je razlog "zgolj" petemu mestu na lestvici pripisal: "Turbulentnemu menjavanju trenerjev, a to še zdaleč ni glavni razlog. Dejansko nismo bili pravi, ampak to, da imamo eno najkakovostnejših ekip, bomo dokazali že v spomladanskem delu sezone."

Brez popuščanja

Pred prvenstvom so mnogi Interblock uvrščali veliko višje, zato so cilji v spomladanskem delu sezone bržkone višji od petega mesta …

"Zaostanek za Mariborom je videti visok, a ne bomo popuščali. Ne v pokalu, ne prvenstvu … Na vsaki tekmi bomo dali maksimalno od sebe in če bomo nizali zmage, se lahko približamo tako vodilni ekipi kot tudi ostalim. Točkovna prednost ni neulovljiva. V pokalu pa bomo nedvomno branili naslov, vse ostalo bo za nas namreč neuspeh. Res pa je, da je težje braniti, kot pa ga prvič osvojiti. A zavedamo se, da imamo dobro ekipo," je sila optimistično dejal 23-letnik, ki je glede sestave igralskega mozaika in morebitnih okrepitev dodal: "Za te stvari so zadolženi drugi ljudje in ne mi igralci … "

Brez konkurence ne moreš napredovati

Glede na to, da ima bočni nogometaš dokaj veliko konkurenco na svojem položaju, se poraja vprašanje, ali je zaradi tako dolge odsotnosti od nogometnih zelenic ravno iz tega razloga čutiti kaj strahu … Erik Salkič in Nejc Skubic sta namreč njegova resna tekmeca … "Konkurenca je zdrava, brez nje ne moreš napredovati. Oba sta odlična nogometaša, trener pa je na koncu tisti, ki odloča, kdo bo igral in kdo ne. Menim, da imamo na treningih vsi priložnosti za dokazovanje. Tako razmišlja vsak posameznik, vsak si želi igrati in se na treningih tudi dokazovati. Če bom 'ta pravi', bom igral, …" je povsem realno odvrnil nogometaš, ki ima pogodbo z najbogatejšim slovenskim prvoligašem sklenjeno do letošnjega junija in za konec glede svojih ciljev dodal: "Slednji so vsekakor povezani s klubom. Saniral sem poškodbo in moj cilj je, da si z dokazovanjem na treningu pridobim zaupanje in igranje v ekipi."

Ne spreglejte