Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
9.29

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SPINS XI Marcos Tavares Benjamin Verbič Agim Ibraimi Prva liga Telekom Slovenije Dejan Stefanović

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 9.29

4 leta, 11 mesecev

Je Verbič v očeh nogometašev boljši od vijoličnih zvezdnikov?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sredo bo v Ljubljani potekala slavnostna Nogometna gala 2015, na kateri bodo proglašeni najboljši nogometaši Prve lige Telekom Slovenije. Prireditelji so razkrili kandidate.

Znanih je 23 kandidatov, ki se potegujejo za različne lovorike. Na Nogometni gali 2015 se bo javnosti predstavil najboljši nogometaš v sezoni 2014/15, najboljši mladi nogometaš (v poštev so prišli tisti, ki so mlajši od 23 let) ter najboljša enajsterica tekmovanja. Glasovi prihajajo iz nogometnih krogov, saj so jih podali vsi igralci prvoligaških klubov. Tako bodo najboljše izbrali kar sami, kar je v zadnjih desetletjih praksa tudi v tujini, nogometaši pa vedno zelo cenijo in spoštujejo izbor, ki ga opravijo kolegi, saj je v njem vedno prepoznati objektivno mnenje.

Brazilski Mariborčan, Makedonec in bodoči celjski Danec

Za naslov najboljšega se bodo spopadli trije zvezdniki 1. SNL. Barve Maribora, ki si lahko v soboto zagotovi naslov državnega prvaka in osvoji že 13. slovensko zvezdico, predstavljata kapetan Marcos Magno Morales Tavares in makedonski reprezentant Agim Ibraimi, družbo pa jima dela še en "Štajerec", prvi as celjskega kluba Benjamin Verbič.

Tavares je prvi strelec tekmovanja, tik za petami pa mu je Verbič, ki je za nameček še prvi podajalec, tako da je nasmeh na licih vodstva Köbenhavna, s katerim je mladi Vojničan sklenil dogovor, lahko še toliko bolj prešeren. Verbič se bo na Dansko odpravil po koncu sezone, ki so jo zaznamovali tudi neustrašni evropski nastopi vijolic. Ibraimi se je izkazal z nepozabnim zadetkom za vodstvo proti Chelseaju, Tavares pa je poskrbel za številne rekorde. Že zdaj je najboljši strelec Maribora v bogati zgodovini kluba, pred kratkim pa je postal šesti igralec, ki je v 1. SNL dosegel vsaj sto golov.

Verbič tudi kandidat za najboljšega mladega nogometaša

Verbič je nominiran še v dveh kategorijah. V druščini reprezentančnega sostanovalca Petra Stojanovića (Maribor) in nekdanjega klubskega soigralca Mihe Zajca (Olimpija) se bo potegoval za naslov najboljšega mladega nogometaša do 23 let, je pa tudi eden izmed šestih kandidatov za najboljšega napadalca v sezoni 2014/15. V omenjeni skupini je tudi Tavares, Ibraimi pa je eden izmed šesterice zveznih igralcev, ki so jim nogometaši namenili največ glasov.

Slavnostna Nogometna gala 2015 bo potekala v sredo v Ljubljani. Lani je bil za najboljšega nogometaša proglašen italijanski strelski kralj Massimo Coda, ki je Gorici pomagal do pokalne lovorike, v tej sezoni pa brani barve obubožane Parme v serie A.

Ne spreglejte