Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
14. 5. 2016,
12.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Maribor NK Maribor NK Krka ND Gorica NK Luka Koper NK Zavrč NK Krško NK Domžale NK Celje

Sobota, 14. 5. 2016, 12.27

6 let, 7 mesecev

Je to ta dan, na katerega je Olimpija čakala 21 let?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Danes okoli 19. ure zvečer bi nogometna Ljubljana lahko dočakala trenutek, na katerega je čakala več kot dve desetletji. Če bo Olimpija premagala Rudar, se bo prvič po 21 letih veselila naslova državnega prvaka. Glede na formo Maribora bi se to lahko zgodilo tudi v primeru remija ali pa celo poraza.

Rudar – Olimpija (danes ob 16.55)

Rudar, ki je v prejšnjem krogu šokiral Maribor in naredil veliko uslugo Olimpiji, si je že zagotovil napredovanje, a Velenjčani obljubljajo, da bodo naredili vse, da na kolena spravijo tudi Ljubljančane. Ti imajo po veliki zmagi v Celju v prejšnjem krogu in razpletu iz Ljudskega vrta danes veliko priložnost, da si krog pred koncem zagotovijo naslov, o katerem sanjajo že dolgo, predolgo časa.

 

Invazija ljubljanskih navijačev v Velenje je velika, premogovno mesto na severovzhodu Slovenije bo danes obarvano v zeleno. Vsi pristaši pričakujejo, da bo danes zvečer še veselo, a najprej bo treba opraviti nalogo, ki ne bo lahka.

 

Trener gostov ima nekaj težav s sestavo ekipe, zagotovo ne bo Nika Kapuna, vprašljiva sta tudi nastopa Aljaža Krefla in Nemanje Mitrovića, a ljubljanska zasedba je prav gotovo dovolj močna, da si polni izkupiček pribori tudi brez omenjenih.

 

"Moramo se zavedati, da nas čaka zahtevna naloga, saj bo Rudar po odmevni zmagi nad Mariborom želel vzeti še skalp Olimpiji. Želimo si, da bi vse skupaj končali že v Velenju. Želimo zmagati na obeh preostalih tekmah," pravi trener zmajev Rodolfo Vanoli, ki bo skušal prizadejati prvi poraz domačemu kolegu Ramizu Smajloviću. Ta je po nepričakovanem odhodu Jerneja Javornika takoj navdušil in šokiral prvake.

Mariborčani sporočajo, da se ne bodo predali, dokler ne bo konec. | Foto: Mariborčani sporočajo, da se ne bodo predali, dokler ne bo konec.

Krka – Maribor (danes ob 16.55)

Krka nujno potrebuje točke v boju za obstanek. V zadnja dva kroga odhaja z zadnjega mesta. Z enakim številom točk, kot jih ima deveti Koper, tega je v prejšnjem krogu na njegovem igrišču premagala s 3:2, a s slabšim izkupičkom z medsebojnih tekem, zato ji v boju za veliki cilj ne bo lahko.

 

Na drugi strani je Maribor, pri katerem marsikaj ni tako, kot bi moralo biti. Po porazu proti Velenjčanom v prejšnjem krogu so vijoličasti tik pred tem, da po petih letih ostanejo brez naslova prvaka. Seveda bodo naredili vse, da na obeh tekmah, ki sta pred njimi, v prvenstvu zmagajo, a zdaj ni več vse odvisno od njih. Kljub temu o tem ne razmišljajo in mislijo le nase.

 

"Tekma bo zahtevna iz vseh vidikov. Treba bo aktivirati vse moči. Dokler obstajajo možnosti, boj za prvo mesto ni odločen. Borili se bomo do konca, o tem ni dvoma. Gremo po zmago brez prejetega zadetka," sporoča trener vijoličastih Darko Milanič.

Bo Luka Elsner že danes spet prinesel Evropo v Domžale? | Foto: Bo Luka Elsner že danes spet prinesel Evropo v Domžale?

Domžale – Celje (danes ob 16.55)

Če bodo Domžalčani premagali Celje, bodo potrdili tretje mesto in si spet priigrali evropsko vozovnico. Celjani bi si na drugi strani v primeru uspeha na obrobju Ljubljane potrdili obstanek v ligi, ki se jim po seriji dobrih rezultatov v zadnjem času nasmiha.

 

"Želimo ostati odvisni od sebe in ničesar ne želimo prepustiti naključju. Za osvojitev točk bomo morali dvigniti našo raven igre," je bil pred tekmo kratek in jasen trener Domžalčanov Luka Elsner.

 

Tudi gostje so pred prvim sodnikovim žvižgom optimisti. "Vemo, kaj prinašajo morebitne tri točke, zato bomo naredili vse, da jih osvojimo. Čeprav smo izgubili proti Olimpiji, je vzdušje v naši ekipi sijajno. Žene nas pozitivna energija, ki je posledica uspešnega niza v zadnjem mesecu," pa pravi napadalec Sunny Omoregie, ki je v prejšnjem krogu pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika izgubil prvič po sedmih tekmah brez poraza.

Koprčanom v boju za obstanek gori pod nogami. | Foto: Koprčanom v boju za obstanek gori pod nogami.

Gorica – Luka Koper (danes ob 16.55)

Gorica ima še minimalne možnosti za Evropo, medtem ko Koprčanom gori pod nogami. Najverjetneje se bodo morali za obstanek boriti v dodatnih kvalifikacijah, prav lahko se zgodi, da se bodo v drugo ligo odpravili neposredno, saj imajo trenutno isto število točk kot zadnjeuvrščena Krka.

 

Jasno je, da je vrag vzel šalo in Koprčani, ki so pozimi povsem prevetrili klub in predstavili visokoleteče načrte, morajo danes zmagati.

 

"Nihanja so prevelika. Ne preostane nam drugega, kot da z zadnjih dveh tekem izvlečemo maksimum," pred gostovanjem v Novi Gorici pravi izkušeni vezist v vrstah Kopra Dalibor Radujko.

 

"Pričakujem še eno trdo, moško tekmo. Odločale bodo malenkosti. Vsekakor gremo na zmago. Primorski derbi ima poseben naboj, zato bo motiv velik," pa odgovarja napadalec Novogoričanov Marko Nunić.

Krško si v zgodovinski prvi sezoni med prvoligaši danes lahko zagotovi obstanek. | Foto: Krško si v zgodovinski prvi sezoni med prvoligaši danes lahko zagotovi obstanek.

Zavrč – Krško (danes ob 16.55)

Zavrč in Krško potrebujeta le še malo, da si zagotovita obstanek v ligi. Oba imata pet točk prednosti pred devetim mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Eden izmed njiju bo po današnji tekmi že imel prvoligaško vozovnico za prihodnjo sezono.

 

Bo to Zavrč, ki v prvi ligi pleše že nekaj časa, ali bo to uspelo Krškemu, ki v tej sezoni igra sploh prvič med elito v zgodovini kluba? Zavrč je v slabi formi in je na zadnjih petih tekmah osvojil vsega dve točki. Krškemu gre veliko bolje, pa čeprav je v zadnjem krogu doma prepričljivo izgubil proti Gorici, a to je bil šele njegov drugi poraz na zadnjih osmih tekmah, na katerih je nabral tudi štiri zmage.

 

"Na zadnji domači tekmi sezone se želimo od navijačev, upam da jih bo čim več, posloviti z dobro igro in z rezultatom. Želimo se jim zahvaliti, da nam stojijo ob strani v dobrih in slabih trenutkih," pred tekmo pravi vezist Zavrča Aleks Pihler.

 

Ne spreglejte