Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nejc Pečnik Jan Oblak Jan Oblak Samir Handanović slovenska nogometna reprezentanca

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.59

8 let

Jan Oblak spet skril ključe, Šukalovi prekrižali načrte kozličkom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski selektor Srečko Katanec bo kmalu objavil seznam kandidatov za tekmo z Alžirijo. Kako so se izkazali legionarji? Jan Oblak je ohranil mrežo nedotaknjeno, Nejc Pečnik v polno, Köln remiziral.

Samir Handanović: Inter je navijačem na San Siru priredil novo razočaranje, saj je proti Cagliariju osvojil le točko (1:1). Ljubljančan ni imel veliko dela, tako da je ostal neocenjen, po žogo pa je moral v mrežo v 40. minuti, ko ga je z bele točke premagal Čilenec Mauricio Pinilla. Inter ostaja na petem mestu, za vodilnim Juventusom zaostaja že 26 točk.

Jan Oblak: Benfici se je smejalo že pred ponedeljkovo tekmo, saj je njen velik tekmec Porto v nedeljo razočaral navijače z domačim porazom proti Estorilu (0:1). Ko so orli iz Lizbone dan pozneje upravičili vlogo favorita in doma z 1:0 odpravili Vitorio Guimaraes, so prednost pred največjim rivalom iz Porta povišali na krepkih sedem točk, pred drugouvrščenim Sportingom, ki je v soboto z 2:1 v gosteh ugnal Rio Ave (Etien Velikonja ni kandidiral za nastop), pa imajo zdaj pet točk naskoka. Škofjeločan je v ponedeljek ponovno zaklenil vrata. Že sedmič v osmem prvoligaškem nastopu za Benfico v tej sezoni. V tej prvenstveni sezoni je med vratnicama Benfice prebil 652 minut, a prejel le en zadetek. Na dvoboju z Vitorio se je izkazal z nekaj atraktivnimi posredovanji. Tako je v 36. minuti ustavil strel Maazouja, deset minut pozneje pa Crivellara.

Siniša Anđelković*: Palermo ostaja na prvem mestu v serie B. V nedeljo je doma remiziral s Spezio (1:1), čeprav je vodil vse do 86. minute. Kranjčan je odigral vso tekmo, Palermo pa ima pred Empolijem po 26 krogih dve točki prednosti. Armin Bačinović ni kandidiral za nastop. V drugi italijanski ligi je zablestel Luka Krajnc. Mladi Mariborčan je dosegel zadetek in pomagal Ceseni do zmage nad Carpijem.

Gregor Balažic: Ukrajinsko prvenstvo naj bi se – če bodo razmere v državi dopuščale – nadaljevalo 1. marca. Karpaty bo v Lvovu gostil Iličivec.

Mišo Brečko: Köln je v ponedeljek gostil veliki derbi druge nemške lige. Vodilni kozlički so pričakali drugouvrščeni Greuther Fürth, kjer si nogometni kruh služi tudi nekdanji slovenski reprezentant Goran Šukalo (Koprčan je v igro vstopil v 89. minuti), dvoboj pa se je končal brez zmagovalca (1:1). Köln je pred zeleno-belimi ohranil šest točk prednosti, tako da ostaja prvi favorit za vrnitev med najboljše. Trboveljčan je odigral vso tekmo, v 86. minuti pa si je prislužil rumeni karton. Ravno v minuti, ko so gostje izenačili na 1:1. Dvoboj je spremljalo 45.500 gledalcev, vso tekmo je bil dejaven tudi Dominic Maroh.

Boštjan Cesar: Chievo je v nedeljo v derbiju začelja serie A z 2:0 premagal Catanio in se na lestvici povzpel na varnejše 16. mesto. Kapetan slovenske reprezentance je odigral vso tekmo in ponovno prejel rumeni karton (v 69. minuti). To je že njegov 13. v tej sezoni.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v ponedeljek gostoval pri Maccabiju iz Haife ter ostal brez točk (1:3). To je bila zadnja tekma 23. kroga izraelskega prvenstva ter neposredni obračun za četrto mesto na lestvici.

Bojan Jokić*: Villarreal je v zadnji tekmi 25. kroga španskega prvenstva v Barceloni premagala Espanyol. Rumena podmornica se je vrinila pred Real Sociedad na peto mesto, na štadionu Cornella-El Prat pa je vso tekmo na položaju levega bočnega branilca odigral Kranjčan. To je bil njegov šesti nastop v tej sezoni.

Dejan Kelhar*: Crvena zvezda je v prvem letošnjem prvenstvenem nastopu z 2:1 premagala Javor iz Ivanjice in se mu maščevala za nepričakovan poraz v jesenskem delu. Brežičan je debitiral v beograjski ekipi ter odigral vso tekmo. Rdeče-beli so na lestvici srbskega prvenstva prehiteli Partizan, ki je le remiziral v Novem Pazarju (0:0).

Miral Samardžić: Vodilni Šerif bo prvo letošnjo tekmo odigral 28. februarja, ko bo doma gostil ekipo Speranţa Cahul. V prvenstvu Moldavije ima pred prvim zasledovalcem 11 točk prednosti.

Andraž Struna: PAS Giannina je v nedeljo doma presenetljivo izgubila z Verio (0:1), ki je na predzadnjem mestu, zadetek pa je prejela v sodnikovem podaljšku. Pri gostiteljih je Koprčan igral od prve do zadnje minute, njegov klub pa je na lestvici še vedno v sredini. Zaseda deveto mesto.

Valter Birsa: Milan je v nedeljo na krilih strelcev z zelo podobnim imenom, Adela (Taarabta) in Adila (Ramija), v gosteh ugnal Sampdorio z 2:0. Na lestvici se je povzpel na deveto mesto, Primorec pa zaradi poškodbe še vedno ne kandidira za tekme. Odkar je trener rdeče-črnih Clarence Seedorf, Birsi zdravje še ni dovoljevalo nastopa.

Josip Iličić: Fiorentina je v ponedeljek gostovala pri Parmi, ki je v odlični formi, saj je v zadnjih sedmih krogih v serie A osvojila kar 16 točk. Dolgo časa je kazalo, da bo Parma nadaljevala zmagoviti niz, saj je še nekaj minut pred koncem z igralcem več vodila z 2:1, a je nato s prekrasnim zadetkom s prostega strela točko gostom iz Toskane zagotovil Čilenec Matias Fernandez. Kranjčan, ki se je v četrtek vpisal med strelce za vijoličaste v ligi Europa, je v igro vstopil v 67. minuti. Na tekmi so bili izključeni kar trije igralci, dva pri Fiorentini.

Kevin Kampl: V Avstriji nič novega. Red Bull Salzburg je v domačem prvenstvu toliko boljši od tekmecev, da se še vedno norčuje iz tekmecev. Po evropski rapsodiji v Amsterdamu, ko je sloviti Ajax odpravil kar s 3:0, so rdeči biki poteptali še Admiro Wacker. Začelo se ni najbolj spodbudno, saj so gostje že v 2. minuti povedli z 1:0. Nato pa se je začelo. S tremi zadetki je izstopal Brazilec Alan, delo pa je bilo gostiteljem olajšano, ko je Admira v 33. minuti ostala brez igralca. Slovenski reprezentant je po napornih tednih lahko malce počival. Trener ga je poslal v igro v 64. minuti. Salzburg je na zadnjih štirih tekmah v prvenstvu dal kar 21 zadetkov. Po 24. novembru 2013 je vknjižil le še zmage, v prijateljski tekmi je zasenčil tudi evropskega prvaka iz Münchna.

Andraž Kirm: Groningen je v nedeljo izgubil na gostovanju pri Utrechtu (0:1). Zadetek je prejel le dve minuti pred koncem srečanja, Ljubljančan pa ni kandidiral za srečanje.

Rene Krhin*: Bologna je v soboto v italijanskem prvenstvu ostala brez točk na dvoboju z drugouvrščeno Romo (0:1). Štajerec je odigral vso tekmo in zapravil lepo priložnost za zadetek, ko je žoga po strelu z glavo zgrešila cilj. Bologna je padla na zelo nevarno 17. mesto.

Jasmin Kurtić: Vodilni Juventus je v mestnem obračunu z 1:0 odpravil Torino. Zmagoviti zadetek je dosegel Carlos Tevez v 30. minuti, pri gostih pa je slovenski reprezentant odigral skoraj vso tekmo. Igrišče je zapustil v tretji minuti sodnikovega podaljška. Torino je na lestvici padel na osmo mesto.

Dejan Lazarević: Chievo je v nedeljo v derbiju začelja serie A z 2:0 premagal Catanio in se na lestvici povzpel na bolj varno 16. mesto. Domžalčan na klopi za rezervne igralce ni dočakal priložnosti.

Dalibor Stevanović: Slask iz Vroclava je izgubil še drugo zaporedno tekmo v tem letu in podaljšal klubsko krizo. V nedeljo je doma priznal premoč Ruchu iz Chorzowa (2:3), izgubljal pa je že z 0:3. Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo. Slask je na lestvici šele na 13. mestu.

Robert Berić: Graški Sturm je v soboto remiziral pri Riedu (2:2), Krčan pa je na igrišču prebil 69 minut. Sturm ostaja na sedmem mestu, za vodilnim Salzburgom zaostaja že 30 točk.

Roman Bezjak: Ludogorec iz Razgrada je v derbiju kroga gostoval pri Botevu v Plovdivu in osvojil točko (2:2), s pomočjo katere je zadržal vodilno mesto v bolgarskem prvenstvu. Korošec je na igrišču prebil vso tekmo in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom. Po čudovitem zadetku na srečanju v Rimu (četrtek) se tokrat ni vpisal med strelce, na lestvici najboljših strelcev v bolgarskem prvenstvu si deli četrto mesto.

Zlatko Dedić: Dynamo Dresden je v nedeljo nepričakovano pokleknil doma proti St. Pauliju (1:2) in v drugi nemški ligi ostal na zelo nevarnem 16. mestu. Primorec je odigral vso tekmo.

Zlatan Ljubijankić*: Japonsko prvenstvo se bo za Omiyo Ardijo začelo 2. marca.

Tim Matavž*: PSV Eindhoven je očitno prebrodil krizo. Zmagal je še četrtič zapored in se utrdil na petem mestu nizozemskega prvenstva. V gosteh je z 2:0 premagal NEC Nijmegen, po dolgem času pa je dres nekdanjega evropskega prvaka v nizozemskem prvenstvu za več kot deset minut oblekel slovenski napadalec. Selitev v Rusijo se je očitno izjalovila. Primorec ostaja v načrtih trenerja Phillipa Cocuja. Slovenski napadalec je v Nijmegenu v igro vstopil v 72. minuti in vknjižil drugi zaporedni nastop za rdeče-bele.

Milivoje Novaković*: Japonsko prvenstvo se bo za Shimizu S-Pulse začelo 1. marca. Slovenski napadalec je v odlični strelski formi, kar je dokazal prejšnji teden, ko je v prijateljski tekmi dvakrat zatresel mrežo japonskega prvoligaša Kawasaki Frontale.

Nejc Pečnik: Crvena zvezda je v prvem letošnjem prvenstvenem nastopu z 2:1 premagala Javor iz Ivanjice in se mu maščevala za nepričakovan poraz v jesenskem delu. Korošec se je v končnici prvega polčasa vpisal med strelce. To je bil njegov četrti gol v tem prvenstvu, Crvena zvezda pa se je prvič, odkar jo vodi Slaviša Stojanović, znašla na prvem mestu.

Ne spreglejte