Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.59

8 let

Jan Oblak kar devet od desetih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vsi trije slovenski reprezentančni vratarji na zadnjem klubskem izpitu niso prejeli zadetka, Janu Oblaku je to uspelo v portugalskem derbiju. Dejan Lazarević in Andraž Struna sta postala zlata aduta.

Vid Belec: Olhanense je po štirih mesecih mrežo ohranil nedotaknjeno. V derbiju zadnjega dela portugalskega prvenstva je remiziral z Belenensesom (0:0), slovenski legionar pa je branil vso tekmo. To je bil njegov 14. nastop v tej sezoni. Klub iz mesta Olhao ostaja na predzadnjem mestu, tako da lahko pričakuje krčevit boj za obstanek.

Samir Handanović: Inter se je namučil za 11. zmago v tej sezoni, s katero je v italijanskem prvenstvu zadržal peto mesto. Modro-črni so v nedeljo pred domačimi gledalci z 1:0 premagali Torino, edini zadetek pa je v 30. minuti prispeval Rodrigo Palacio. Ljubljančan ni prejel zadetka, Inter pa za tretjeuvrščenim Napolijem, ki je v derbiju kroga odpravil Romo, zaostaja 11 točk.

Jan Oblak: Benfica še naprej razvaja svoje navijače. V derbiju 22. kroga je odpravila Estoril (2:0), 56.730 gledalcev na Luzu pa je oba zadetka dočakalo že v uvodnih 20 minutah. Svoje delo je imenitno opravil tudi vratar Oblak. Škofjeločan ponovno ni prejel gola. V tej sezoni je v portugalskem prvenstvu med vratnici Benfice stopil desetkrat, kar devetkrat pa dvoboj sklenil z nedotaknjeno mrežo. Tako je bilo tudi tokrat. Orli iz Lizbone imajo pred Sportingom sedem, pred branilcem naslova Portom pa devet točk prednosti. Oblak je edini zadetek v prvenstvu prejel 1. februarja na gostovanju Benfice pri Gil Vicenteju (1:1).

Siniša Anđelković*: Vodilni Palermo bo v zadnji tekmi 28. kroga druge italijanske lige pri zadnjeuvrščenem klubu Juve Stabia gostoval v ponedeljek zvečer.

Gregor Balažic: Ukrajinsko prvenstvo bi se lahko nadaljevalo 15. marca. Tekme so se zaradi nestabilnih političnih razmer že dvakrat prestavile.

Mišo Brečko: Vodilni Köln je svojo nalogo v drugi nemški ligi opravil že v petek. Težje od pričakovanega je pred domačimi gledalci osvojil tri točke proti Cottbusu. Energie je imel še sedem minut pred koncem v žepu dragoceno zmago, nato pa so kozlički z dvema zadetkoma, drugega je z avtogolom dosegel nogometaš Energieja, preobrnili rezultat na končnih 2:1. Trboveljčan, kapetan Kölna, je igral vso tekmo, podobno velja tudi za njegovega rojaka Dominica Maroha.

Boštjan Cesar: Chievo je v izjemno pomembni tekmi v nedeljo odpravil Genoo (2:1), Ljubljančan pa je zaradi kazni – v prejšnjem krogu je prejel rdeči karton – manjkal. Moštvo iz Verone se je na lestvici serie A povzpelo na 16. mesto.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v soboto v festivalu zadetkov v gosteh premagal Ashdod s 5:4. Ljubljančan je odigral vso tekmo, njegov klub pa je po 25 krogih v Izraelu na petem mestu.

Bojan Jokić: Villarreal je v soboto nepričakovano pokleknil pri Granadi (0:2), Kranjčan pa je ostal na klopi za rezervne igralce. Rumena podmornica po 27. krogu španskega prvenstva ostaja na petem mestu.

Dejan Kelhar*: Vodilna Crvena zvezda je ohranila prednost pred Partizanom. Na Marakani je s 4:1 nadigrala Kruševec, Brežičan pa je odigral vso tekmo.

Miral Samardžić: Vodilni Šerif se je v soboto znesel nad Dinamo-Autom. V gosteh ga je odpravil s 6:0. Jeseničan je odigral vso tekmo ter prispeval podajo za enega izmed zadetkov. Na vrata gostiteljev je sprožil tudi tri nevarne strele. Šerif ima pred Tiraspolom 11 točk prednosti.

Andraž Struna: PAS Giannina je v soboto remizirala na Kreti, za izenačujoči zadetek, ki je padel v drugi minuti sodnikovega podaljška, pa je zaslužen tudi Primorec, saj je prispeval podajo. Zanimivo je, da je nekdanji branilec Kopra v igro prišel šele v 86. minuti. Mirnes Šišić pri domačem OFI ni stopil na igrišče.

Valter Birsa: Primorec je po slovenski izbrani vrsti v tem tednu zaigral še prvič za Milan, odkar ga vodi Clarence Seedorf. Na gostovanju v bližnjem Vidmu je na igrišču prebil 57 minut. Ko je zapustil igrišče, je bil rezultat še vedno začetnih 0:0, nato pa je ljubljenec navijačev Udineseja Antonio di Natale z zadetkom odločil srečanje v korist domačih. Milan je doživel novo hladno prho, na lestvici je s 35 točkami na desetem mestu. Juventus jih je zbral kar 37 več.

Josip Iličić: Četrtouvrščena Fiorentina je v derbiju 27. kroga italijanskega prvenstva izgubila v gosteh pri vodilnem Juventusu (0:1), ki se mu nasmiha nov naslov, saj je prednost pred Romo (odigrala je tekmo manj) povišal kar na 14 točk. Stara dama je ugnala vijolice z zadetkom Ganca Kwadwa Asamoaha, pri gostih pa je Iličić dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Juventus in Fiorentina se bosta pomerila tudi v osmini finala lige Europa.

Kevin Kampl: Salzburg je bil v soboto spet neulovljiv za tekmeca. Na gostovanju pri Riedu je dvoboj v svojo korist odločil v prvem polčasu, ko je trikrat zatresel mrežo gostiteljev, prejel pa le en gol. Do konca je ostalo pri 3:1, Salzburg pa ima pred Grödigom neverjetnih 25 točk prednosti, tako da bi si lahko naslov prvaka tudi teoretično zagotovil že v enem izmed prihodnjih krogov. Slovenski reprezentant je tokrat dočakal malce premora. Trener ga je v igro poslal v 80. minuti.

Andraž Kirm: Groningen je v nedeljo doma izgubil s Feyenoordom (0:2) ter na lestvici nizozemskega prvenstva padel na deveto mesto. Ljubljančan je na stadionu Euroborg v igro vstopil šele v 75. minuti.

Rene Krhin: Bologna je v krizi. Še četrto tekmo zapored ni dosegla zadetka. Tokrat je v derbiju zadnjega dela 27. kroga italijanskega prvenstva remizirala z zadnjeuvrščenim Sassuolom (0:0). Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo, Bologna je na nevarnem 17. mestu.

Jasmin Kurtić: Torino je izgubil na gostovanju pri Interju (0:1). Belokranjec se je znašel v začetni enajsterici bikov, v 57. minuti pa zapustil igrišče. Takrat je Torino že izgubljal z 0:1. Torino se v zadnjem času ne more pohvaliti z zadovoljivimi rezultati. Izgubil je še tretjo tekmo zapored brez doseženega zadetka, na lestvici pa zaseda deveto mesto.

Dejan Lazarević:* Chievo je v izjemno pomembni tekmi v nedeljo odpravil Genoo (2:1). Gostitelji so oba zadetka dosegli z bele točke, obakrat je bil uspešen Alberto Paloschi. Drugič je zadel v polno v tretji minuti sodnikovega podaljška, sodnik pa je na 11-metrovko pokazal ravno po prekršku nad Domžalčanom, ki je v igro vstopil v 70. minuti. Tako je občasni slovenski reprezentant postal eden izmed junakov zmage, s katero se je Chievo na lestvici povzpel na 16. mesto.

Dalibor Stevanović:* Slask iz Vroclava je v nedeljo doma remiziral z varšavsko Legio (1:1). Slovenski legionar je odigral 82 minut, le minuto po njegovem odhodu pa so gostje, nekdanji soigralci Marka Šulerja, izenačili rezultat. Slask ostaja bližje dnu kot sredini lestvice, po 25 nastopih zaseda šele 13. mesto.

Robert Berić:* Graški Sturm je zabredel v krizo. V soboto je ostal praznih rok na gostovanju pri Wiener Neustadtu (1:2), Krčan, ki ni dosegel zadetka že več kot štiri mesece, pa je odigral le prvi polčas. Milaničeva četa ostaja na skromnem osmem mestu.

Roman Bezjak: Vodilni Ludogorec iz Razgrada je v velikem derbiju bolgarskega prvenstva remiziral v Loveču (0:0) ter tako ohranil prednost ene točke pred najbližjim zasledovalcem. Korošec je odigral 80 minut in v prvem polčasu zapravil lepo priložnost za vodstvo. Ludogorec v četrtek čaka nov evropski izpit v ligi Europa.

Zlatko Dedić*: Dynamo Dresden je v nedeljo na domačem stadionu Glücksgas izpustil lepo priložnost za zmago. Vodil je vse do druge minute sodnikovega podaljška, nato pa je Fortuna Düsseldorf izenačila in postavila končni rezultat 1:1. Koprčan je odigral drugi polčas, Dynamo pa je padel na predzadnje mesto, ki bi ga, če bi se v tem trenutku končalo prvenstvo, peljalo v tretjo ligo.

Zlatan Ljubijankić*: Omiya Ardija je v japonskem prvenstvu izgubila še drugo tekmo zapored. Pred domačimi gledalci je izgubila z moštvom Nagoya Grampus (1:2), Ljubljančan pa je v igri vztrajal 80 minut. V 57. minuti je prejel rumeni karton.

Tim Matavž: PSV Eindhoven je v soboto tesno ugnal Utrecht (1:0) ter se utrdil na petem mestu. Za drugouvrščenim klubom Vitesse zaostaja le pet točk. Primorec je v igro vstopil šele v 88. minuti, ko je zamenjal strelca zmagovitega zadetka Jürgna Locadie.

Milivoje Novaković*: Ljubljančan se je prvič na uradni tekmi japonskega prvenstva predstavil v dresu Shimizu S-Pulse na domačem stadionu v Šizuoki. Vse točke so pripadle gostom iz Jokohame, ki so zmagali z 1:0. Novaković se je trudil vso tekmo, a ni našel poti, kako zatresti mrežo Marinosa.

Nejc Pečnik: Crvena zvezda v srbskem prvenstvu ostaja na prvem mestu. Doma je s 4:1 premagala Napredek iz Kruševca, Korošec pa je odigral 65 minut.

Ne spreglejte