Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 12. 2008,
17.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 9. 12. 2008, 17.51

8 let, 5 mesecev

Jalušič: Več ponudb za Junuzovića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Rudarja so v torek še zadnjič v tem koledarskem letu stopili na igrišče, po treningu odigrali prestižno medsebojno tekmo in zaključili jesenski del. Bo Edin Junuzović zapustil Velenje?

Mladi hrvaški napadalec Edin Junuzović je nekoliko nepričakovano, vsaj sodeč po splošnih napovedih pred začetkom prvenstva, osvojil naslov najboljšega strelca v jesenskem delu. V pogovorih med sezono ni skrival želje, da bi v nadaljevanju kariere okusil še igranje v kakšnem izmed močnejših evropskih lig. Trinajst zadetkov na slovenskih prvoligaških zelenicah je na naslov pripeljalo številne tuje klube (tudi iz Rusije in Nemčije), ki so pokazali resno zanimanje, kar ne skriva tudi športni direktor ''knapov'':

''Prejeli smo ponudbe večih klubov, med njimi pa je najbolj resna tista Akmarja iz Perma. Podrobnejših zadev še ne vemo. Mi smo povedali svoje zahteve, ki jih sedaj morebitni kupci Junuzovića preučujejo. Zadeva naj bi se dokončno razpletla že v tem tednu. V klubskem vodstvu se zavedamo, da bi v tem primeru šlo za dober prestop, klub pa bi bil zadovoljen z zaslužkom. Če nam bo uspelo, bo to daleč največji prestop v Rudarju vseh časov,'' meni Miran Jalušič, ki je prepričan, da bi Rudar v primeru prestopa Junuzovića zaslužil veliko več kot pri Jerneju Javorniku (v Bnei Yehuda iz Tel Aviva) in Zoranu Pavloviču (v zagrebški Dinamo), ki veljata za dosedanja rekorderja. Takrat so v finančnem nogometnem svetu vladale še nemške marke ... Najboljši klubski strelec je zagotovil, da se bo do konca tedna sešel z menedžerjem, ki mu bo predstavil dane pogoje, nato pa naj bi bila podana končna odločitev.

Velikih nezadovoljstev ni

Če bo 22-letni napadalec zapustil ''prestolnico lignita'', bo strokovno vodstvo podalo zeleno luč za nakup novega napadalca, ki bi ponovno zaostril izjemno konkurenco pri Rudarju. Kaj pa tisti, ki so v jesenskem delu zbrali (premalo) minut? ''Nekih velikih nezadovoljstev ni. V klubu je močna konkurenca, a je večina igralcev z minutažami lahko zadovoljna. S tremi oziroma štirimi, ki so igrali minimalno oziroma kar nič, se bomo pogovorili in tudi na njihovo željo, če imajo kak drug interes, dovolili kak odhod. Kar se tiče ostalih, večjih okrepitev ne pričakujemo, bo pa to tudi odvisno od odhoda najboljšega strelca. Vsi ostali, tudi številni mladi reprezentanti, so večinoma pod pogodbo, tako da bodo ostali pri nas, resda pa zaenkrat tudi ni večjega povpraševanja,'' je povedal za SportalJelušič in dodal, da o odhodu ne razmišlja tudi izkušeni branilec Fabijan Cipot, ki se je zelo navezal na Velenje.

Starejši na krilih Kraljeviča

Izbranci Marijana Pušnika, ki se bo v prihodnjih dneh odpočil od napornega jesenskega dela tako na morju kot tudi v družbi planin, so se v torek še zadnjič v tem letu podali na zelenico. Po jutranjem treningu so se pomerili v prestižni medsebojni tekmi, glavno nagrado pa je predstavljajo dejstvo, da bodo morali poraženci seči v žep in ''častiti'' pijačo. V zdaj že tradicionalnem dvoboju starejših in mlajših so jo bolje odnesli prvi. Prvi junak srečanja, ki je minil v zelo sproščenem vzdušju, je bil Jovica Kraljevič. Po dvoboju so se vsi skupaj podali na zaslužen počitek. ''Igralce zdaj čaka 14 dni premora, okrog 20. decembra pa bodo že pričeli z individualnimi pripravami. Sledijo še določene klubske obveznosti, denimo sprejemi pri sponzorjih, zaključek pa bo 29. decembra, ko se bomo še zadnjič v tem letu kot družina zbrali skupaj,'' je pojasnil športni direktor. Bo takrat prisoten tudi Junuzović?

Ne spreglejte