Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 11. 2013,
10.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gylfi Sigurdsson

Sobota, 16. 11. 2013, 10.52

7 let, 12 mesecev

Islandci ponosni na junaški remi: V Zagreb po gol in senzacijo vseh senzacij

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hrvaška nogometna reprezentanca ostaja favoritinja v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji, a je svoje možnosti po remiju brez zadetkopv zadržala tudi Islandija.

Najboljši nogometaš Islandije Gylfi Sigurdsson, ki ga zagotovo pomni tudi Samir Handanović, saj ga je dvakrat velemojstrsko premagal na gostovanju v Stožicah, je bil ponosen na remi s Hrvaško. Ko so ribiči s severa na začetku drugega polčasa ostali z igralcem manj, so mnogi napovedovali gladko zmago Hrvaške, ki pa si v nadaljevanju ni priigrala resnejše priložnosti, tako da je ostalo pri 0:0. "Zelo smo ponosni na to, da smo z desetimi igralci skoraj celoten polčas zdržali brez prejetega zadetka. V Zagreb gremo po gol, s katerim bi se lahko uvrstili na svetovno prvenstvo. Imamo možnosti, takšna Hrvaška ni nepremagljiva," ocenjuje zvezni igralec Tottenhama in eden osrednjih adutov selektorja Larsa Lagerbäcka: "Odlično smo se branili v drugem polčasu, igralci so bili fantastični in si zaslužijo pohvale. Če bomo v Zagrebu ponovili igro iz Tirane (Islandija je v kvalifikacijah premagala Albanijo z 2:1, op. p.), imamo lepe možnosti," meni 65-letni Šved, ki bi lahko Islandiji zagotovil status rekordne udeleženke svetovnega prvenstva v nogometu z najmanjšim številom prebivalcev vseh časov.

Srna: Pri Islandcih se je prebudil bojevniški značaj

Hrvaška se poteguje za četrti nastop na največjem svetovnem odru. V JAR (2010) je ni bilo, zdaj si noče privoščiti novega spodrsljaja, ki bi krovni zvezi prinesel nove finančne neugodnosti. "Mogoče bi se boljše končalo za nas, če Islandija ne bi prejela rdečega kartona. Tako pa so se gostitelji pomaknili nazaj, v njih se je prebudil znani bojevniški značaj," je prepričan kapetan ognjenih Darijo Srna, ki verjame, da Hrvaška pred domačim občinstvom ne bo zapravila zaključne žogice za odhod v Brazilijo. "S pomočjo polnega štadiona se bomo uvrstili na svetovno prvenstvo," je dodal.

Njegov selektor Niko Kovač, ki je tako na klopi članske hrvaške reprezentance v novi vlogi debitiral z remijem brez zadetkov, je pohvalil srčno igro Islandcev. "Upam pa, da so porabili veliko energije in moči," že razmišlja o torkovi povratni tekmi na štadionu Maksimir, kjer bo očitno še zelo vroče. Ne pozabimo, Islandija je bila v kvalifikacijski skupini bolj nevarna v gosteh kot pa doma. Slovenijo je ugnala z 2:1, s Švico remizirala 4:4, neporažena je ostala tudi v Oslu ...

Ne spreglejte