Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
13. 9. 2014,
11.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Zavrč NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Radomlje NK Celje NK Krka NK Rudar

Sobota, 13. 9. 2014, 11.02

8 let

Igra se derbi kroga, a se v Stožicah ne bo trlo gledalcev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Deževni konec tedna v 1. SNL ponuja pet tekem. Ljudski vrt bo v generalki za Sporting gostil Krko, ki se ji ne obeta nič dobrega, v Domžalah bo slavnostno, v Ljubljani pa se bo igral derbi na papirju.

Ljudski vrt se v teh dneh pospešeno pripravlja za sredo, veličasten uvod v skupinski del lige prvakov. To je razlog za neizmerno srečo v očeh navijačev. Vijolice do dvoboja s Sportingom, ki je v najbolj nogometnem mestu v Sloveniji osrednja tema pogovorov že lep čas, čaka še prvenstvena obveza s Krko. Vse kaj drugega kot prepričljiva zmaga branilcev naslova bi predstavljalo veliko senzacijo ter znak za manjši preplah, saj bi se lahko že tako velik zaostanek za Domžalami (devet točk ob tekmi manj) še povečal.

Strateg Ante Šimundža računa na dolgo in široko klop. Na zadnji tekmi v Domžalah je ni koristil. Kako se bo odločil danes? Dolenjci ne prihajajo v mesto ob Dravi z belo zastavo, a imajo kar nekaj težav. Trener Miloš Rus z rezultati ni prepričal vodstva, po odhodu najboljšega vratarja in najbolj obetavnega napadalca pa bo moral krpati luknje z novinci, zbranimi z vseh vetrov Evrope.

V prejšnji sezoni je bil položaj obraten. Gorica je bila v zgornji, Celje pa v spodnji polovici razpredelnice. Ker pa so vrtnice nepričakovano ostale brez plejade posojenih igralcev Parme, med poletjem pa je tudi zaradi lige Europa zmanjkalo časa za hitrejše uigravanje redkih staroselcev z novinci, so rezultati tako skromni, da Evropa v tem trenutku predstavlja le pobožno željo. Časa počasi zmanjkuje, Gorica za vodilnimi Domžalami zaostaja kar 17 točk, za današnjimi tekmeci pa velikih devet.

Celjani na krilih številnih mladih reprezentantov v zadnjih mesecih vlečejo prave poteze, zdaj se bodo namerili na tekmeca, proti kateremu niso dosegli zadetka že 405 minut oziroma poldrugo leto. Pri gostiteljih bo manjkal kaznovani Amedej Vetrih, pri gostih bi se lahko predstavil Hrvat Mislav Oršić, ki je prispel iz Kekove Rijeke.

V prestolnici lignita bo potekal obračun za šesto mesto oziroma spopad sosedov z razpredelnice, ki sta v sedmih krogih zbrala devet točk. Knapi so se po začetni krizi dvignili, zmaga nad Koprčani, ki se skušajo izkobacati iz podobne luknje, bi vrnila mir v slačilnico. Podobno pa velja tudi za kanarčke. Pod taktirko Alena Ščulca so v gosteh nadigrali Krko, kar je resnici na ljubo v tej sezoni uspevalo večini preostalih klubov, zdaj se odpravljajo na štadion Ob jezeru, kjer jih čaka motiviran gostitelj z okrepljeno obrambo. Po novem dres Rudarja nosi tudi nekdanji reprezentant Elvedin Džinić.

Obdobje, ko je bila igra Kopra odvisna od razpoloženja osrednjega kreativca Gorana Galešića, je končano. Zdaj bo težišče odgovornosti slonelo na plečih mladih reprezentantov, vrača se tudi tolikokrat hvaljeni najstnik Domen Črnigoj, postopno pa se bosta pridružili še zadnji srbsko-črnogorski okrepitvi.

To bo tekma, kakršne Športni park v Domžalah še ni izkusil. Po zasluženi zmagi nad Mariborom je neustrašna in zelo disciplinirana Elsnerjeva četa zadržala stoodstotni učinek. Sedem tekem, sedem zmag in nič prejetih zadetkov. Prvi vratar Domžal Nejc Vidmar želi podaljšati niz nepremaganosti, ki vključno z zadnjo tekmo v sezoni 2013/14 znaša že 720 minut. Kaj lahko bi mu uspelo, saj se bodo danes na lokalnem derbiju dveh "bratskih" klubov na drugi strani pojavili nogometaši Radomelj.

V sedmih krogih niso osvojili niti točke, prejeli pa kar 20 zadetkov. Šest so jih tudi dosegli, a za zdaj še niso prinašali uspehov. Ker pa je žoga okrogla, bodo po nepisanem pravilu nekomu le morali prekrižati načrte. Če bi jih klubu, ki jim je za potrebe domačih srečanj odstopil štadion, bi poskrbeli za največjo senzacijo osmega kroga. Strateg Radomelj Dejan Djuranović bo v konico napada postavil Žigo Smrtnika, posojeni nogometaš Domžal Goran Vuk namreč po dogovoru sosedskih klubov ne sme nastopiti.

V Ljubljani bo pod žarometi potekal derbi osmega kroga. Čeprav bo tretjeuvrščena ekipa, ki je poleg Domžal tudi edina neporažena v tej sezoni, gostila drugouvrščeno, specialistko za gostovanja, pa kulisa potencialnega posladka kroga ne bo popolna. Tribune objekta v Stožicah bodo bolj ali manj samevale. Bojkot navijaške skupine Green Dragons še ni preklican, glede na muhasto vreme in televizijski prenos pa se na štadionu žal ne bo trlo radovednežev. Škoda, saj se bosta udarili ekipi, ki z dozdajšnjo formo zagotavljata zelo zanimivo in dinamično srečanje.

Zeleno-beli prihajajo v del koledarja, ko jih čakajo najmočnejši tekmeci. Kmalu bodo gostovali v Domžalah in Mariboru, danes pa bodo opravili preizkus zrelosti, saj prihaja razbremenjeni Zavrč. Pozorno ga bo spremljal Milenko Aćimović. Gostitelji lahko po dolgem času računajo tudi na "pozabljenega" levega bočnega igralca Matijo Škarabota, Haložani pa se bodo predstavili s standardno slovensko-hrvaško zasedbo, ki v tej sezoni meri zelo visoko.

Ne spreglejte