Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
8.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 8.52

8 let

Hitra vrnitev in prenova štadiona

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Usoda ajdovskega kluba, ki bo po 16 letih tekmoval v drugi ligi, je zelo povezana z generalnim sponzorjem Primorje d.d. Slednji ostaja na čelu, prva cilja pa bosta hitra vrnitev in prenova štadiona.

Primorje d.d. ostaja zvest ajdovskem klubu, saj bo vlogo generalnega sponzorja opravljal tudi v sezoni, ko se bo ''rdeče-črna'' ekipa za točke potegovala v drugoligaški druščini. S tem je tudi izpolnjen eden osnovnih pogojev za nastopanje v drugi ligi, visoke ambicije – takojšnja vrnitev v najmočnejši klubski razred – pa temu primerno ostajajo.

''Prepričan sem, da lahko dosežemo cilj. Čaka nas seveda veliko težav, ki bodo zaradi znižanja proračuna oziroma zaradi likvidnosti prišle do izraza že v prihodnjih mesecih, ko se bomo pogajali z igralci. Večina izmed njih ima veljavne pogodbe, želje pa so seveda različne. V tem trenutku je težko reči, kakšen bo proračun, saj imamo še vedno zaostale obveznosti. Zajeli jih bomo v nov finančni načrt in jih tudi poskusili realizirati, tako da bi v sezono 2010/11 krenili brez dolgov. Višina proračuna bo tudi osnova za sestavo članske ekipe,'' meni podpredsednik Primorja Branko Bakaršič, ki se zaveda dejstva, da lahko v drugi ligi nastopa samo en tujec.

Le en tujec v 1. SNL

Kapetan Dalibor Teinović je že izrazil željo, da bi zamenjal igralno sredino, saj bi se rad v sezoni 2009/10 dokazoval na prvoligaških zelenicah, najboljši klubski strelec Nedzbedin Selimi pa se je po operaciji kolena sredi spomladanskega dela že vrnil v Švico. Mladi Hrvat s potnim listom BiH Mirko Žaja, ki je v teh dneh na pripravah z mlado izbrano vrste BiH v Veliki Kladuši, je tudi že končal ajdovsko zgodbo, ostaja le še odprto vprašanje srbskega napadalca Vladimirja Milenkovića, ki pa tudi ne skriva ambicij po močnejšem tekmovanju. Klubsko vodstvo se zaveda, da bo Ajdovščino zaradi višjih ambicij kot je igranje v drugi ligi zapustilo kar nekaj igralcev, vseeno pa si je zadalo osnovni cilj, da se zadrži jedro ekipe. Pogodbe so potekle trem nogometašem, prav vsem članom obrambne vrste: Miroslavu Cvijanoviču, Vladimirju Ostojiču in Leonu Panikvarju, odprto ostaja mesto glavnega trenerja. Hrvaški strokovnjak Vjekoslav Lokica se je od izbrancev poslovil s ponosno držo, z njegovimi dosežki je bilo zadovoljno tudi klubsko vodstvo. Navsezadnje so se Ajdovci v spomladanskem delu lahko pohvalili s pozitivnim izkupičkom, na njihovo žalost pa sta ob pravem času pokazala zobe tudi tekmeca iz Kopra in Ptuja.

Konec sramote?

Nastop v drugi ligi bo prinesel vsaj eno olajševalno okoliščino. V družbi drugoligaških klubov bo veliko lažje izpeljati dolgo pričakovan projekt prenove Mestnega štadiona, ki igralcem, še manj pa gledalcem ni ponujal pretiranega ugodja. Prenovo naj bi končno doživela tudi že dotrajana osrednja tribuna, ki je luč sveta ugledala že krepko v obdobju pred drugo svetovno vojno. ''Investicijo vodi občina Ajdovščina. Gradnja bi se v vsakem primeru začela v avgustu ali septembru. Tudi posodobitev štadiona je seveda pomembna prelomnica oziroma naložba v prihodnost, saj poleg koprskega tudi naš sedanji objekt ne ustreza prvoligaškim standardom. Poleg tekmovalnega imamo torej v načrtu tudi gradbeni uspeh,'' razmišlja Bakaršič in dodaja, da se v prihajajoči sezoni obeta večje sodelovanje s prvoligaškimi sosedi iz Nove Gorice. ''Vrtnice'' imajo v svojih vrstah namreč kar nekaj obetavnih igralcev, ki bi lahko v vlogi posojenih igralcev pridobivali izkušnje v Ajdovščini, korist pa bi bila v tem primeru obojestranska.

Ne spreglejte