Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 10. 2008,
20.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 17. 10. 2008, 20.51

8 let, 5 mesecev

HiT Gorica z enajstmetrovko do treh točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Novi Gorici so domači nogometaši z 1:0 (1:0) premagali Labod Dravo in tako zabeležili skupno peto zmago.

Jubilejna 20. medsebojna prvenstvena tekma med HIT Gorico in Dravo se je končala z deseto zmago Novogoričanov. Štirikratni državni prvaki so pred domačim občinstvom še četrtič zapored zmagali, Ptujčani pa so doživeli še šesti letošnji poraz. V novogoriškem napadu sta ob odsotnosti poškodovanega Osterca in porumenelega Velikonje dobila priložnost brata Kovačević, v zvezno vrsto Drave pa se je po odsluženi kazni vrnil Halilović.

Kršič odločil srečanje

Prva polovica prvega polčasa je minila v bledi predstavi. Igra se je odvijala predvsem med obema kazenskima prostoroma, brez pravih priložnosti. Z razdalje sta mlahavo poskusila Halilović in Drevenšek. V 24. minuti je Nebojša Kovačević izigral gostujoča srednja branilca in se sam znašel pred Murkom. Pred strelom ga je Andjelković zrušil in si prislužil rdeč karton, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Kršić. Po podaji Škarabota se je v lepi priložnosti znova znašel Nebojša Kovačević, ki pa je iz bližine preslabo zadel žogo, tako da jo je Murko zaustavil še pred golovo črto. Ptujčani so prvič resneje zapretili v 34. minuti, ko je Bošnjakov udarec z razdalje Simčič preusmeril v kot.

Semlerju razveljavili zadetek

V nadaljevanju so gostje, ki se jim sploh ni poznala odsotnost izključenega igralca, krenili v napad in pred domačimi vrati je bilo kar nekajkrat vroče.

Halilovićev udarec je končal mimo daljše vratnice, Semlerju pa je veselje preprečil Simčič. V 68. minuti je Semler iz bližine zatresel goriško mrežo, a mu je sodnik zaradi nedovoljenega položaja gol razveljavil. V nadaljevanju so nekoliko napadalneje zaigrali tudi gostitelji, a brez pravega učinka.

Ne spreglejte