Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 4. 2009,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 15. 4. 2009, 7.49

8 let

Hiddink: To ni bila tekma za tiste, ki se bojijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Angleška velikana Chelsea in Liverpool sta na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov pripravila izjemen nogometni večer, na koncu pa so napredovali Londončani.

Liverpool je z junaško predstavo in štirimi doseženimi zadetki na Stamford Bridgu razveselil svoje navijače, kljub temu, da se mu ni uspelo prebiti v polfinale. Ob tem pa so imeli ob polčasu celo dva gola prednosti in dobro izhodišče, vendar je Chelsea v drugem polčasu zaigral dosti bolje in dosegel štiri zadetke, kar je bilo dovolj za napredovanje. "Igralci se v prvem polčasu niso držali navodil. Ko se je tekma začela, smo se začeli braniti, to pa ni bil naš dogovor. Še sreča, da po dveh prejetih zadetkih v prvem delu nismo prejeli še tretjega. V drugem polčasu sem videl borbene fante, kar sem tudi zahteval od njih. To ni bila tekma za tiste, ki se bojijo. Stal sem in opazoval, kaj vse se je dogajalo in srčni utrip mi je skakal od 120 do 180 in nazaj. Še dobro, da smo si uspeli zagotoviti napredovanje," je svoje videnje tekme opisal Guus Hiddink, ki je Chelsea tako popeljal v polfinale lige prvakov.

Lampard: Izjemna tekma

Dobre volje je bil tudi dvakratni strelec Frank Lampard, ki je ob odsotnosti Johna Terryja tudi nosil kapetanski trak. "To je bila izjemna tekma. Sami smo si otežili vse skupaj, vendar Liverpool je fantastična ekipa. Na koncu se je dobro končalo. Naš karakter in način, na kakšen smo spreobrnili potek dogodkov, priča o tem, kakšne igralce imamo," je povedal Lampard.

Benitez: Ponosen sem

Na drugi strani svojim igralcem kaj dosti ni imel očitati Rafael Benitez, ki ni mogel računati na kapetana Stevena Gerrarda, ki je pred tekmo utrpel poškodbo prepone. "Ponosen sem, zares ponosen, tako na svoje fante, kot tudi na navijače, ki so nas spodbujali in bodrili vse do konca. Škoda, ker se je tako končalo, vendar odigrali smo zelo dobro tekmo. Kljub temu smo razočarani, saj smo v gosteh zabili štiri gole, toda kljub temu nismo napredovali. Ko smo zabili drugi zadetek, sem začel verjeti, da nam lahko uspe. V prvem polčasu smo imeli potek igre povsem pod kontrolo, seveda pa je Chelsea ekipa z igralci svetovnega formata, ki zna kaznovati vsako napako. Mi smo jih naredili žal nekoliko preveč. Najpomembnejše je, da smo pokazali pravi karakter. Smo razočarani, toda dvigniti moramo glave, to je vsekakor dobra spodbuda za prvenstvo. S takšno mentaliteto lahko slavimo na veliko tekmah," je po tekmi dejal Španec.

Ne spreglejte