Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 4. 2008,
10.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 12. 4. 2008, 10.24

8 let, 5 mesecev

Hasič: Veseli iz Ivančne Gorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Kopra se bodo v 28. krogu PrveLige Telekom Slovenije odpravili na gostovanje k zadnjeuvrščeni ekipi Livarja. Pričakovanja kapetana Ermina Hasiča so …

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša so proti lendavski Nafti nanizali tretjo zaporedno zmago in tako z ljubljanskim Interblockom bijejo boj za drugo, čeprav tudi prvo mesto še ni povsem izgubljeno.

"Osvojili smo tri točke in gremo naprej," je srečanje na Bonifiki kratko pokomentiral Ermin Hasič, ki je glede natrpanega urnika sreda-sobota-sreda dejal: "Nedvomno se pozna utrujenost, saj bo to že naša četrta tekma v desetih dnevih. Pozna se pogostejši ritem igranja, zato posledično manj treniramo, prav tako pa tudi trener poskuša osvežiti ekipo. Je naporno, a iz vsega moramo izvleči vse, kar se da. Smo v naletu in to je potrebno izkoristiti."

Brez podcenjevanja

V zadnjo četrtino državnega prvenstva pa bodo "kanarčki" vstopili z gostovanjem pri na dno prikovanem Livarju, ki je v minulem krogu remiziral s štirikratnimi državnimi prvaki iz Nove Gorice. Čeprav so "risi" v prvenstvu doslej vknjižili zgolj štiri zmage in imajo za Koprčani kar 32 točk zaostanka, pa dvoboj še zdaleč ne bo lahek."Res je … Nekatere ekipe so se proti Livarju opekle, tako da bo potrebno maksimalno odigrati in nanizati novo zmago," je pred nedeljskim obračunom previden prvi čuvaj med koprskima vratnicama. Bo morda, ravno zaradi zadnje pozicije izbrancev Tomaža Kavčiča, prisotno kaj podcenjevanja? "Nikakor ne. V tekmo gremo resno in čeprav nas v sredo čaka polfinale pokala Hervis, se bo k Livarju odpravila celotna ekipa. Potrebno bo čim prej doseči zadetek in tekmo mirno pripeljati do konca."

Štirje nastopi, štiri zmage

Koprska zasedba se je z najmlajšo ekipo elitne druščine v letošnji sezoni udarila štirikrat, kjer se je zmeraj veselila polnega izkupička. Potem ko so v uvodnem krogu na Bonifiki domačini slavili na krilih Emanuela Galuna, so "kanarčki" pravo kanonado zadetkov dosegli v Ivančni Gorici, ko so za vrata Dolenjcev žogo poslali Aleš Mejač, Dalibor Volaš, Vito Plut, Damir Vidonjić, Amer Jukan in Sunday Chibuike Ibeji, za domačine pa je častni zadetek dosegel Darko Kremenovič. V 19. krogu so na Obali vnovič slavili Koprčani, ko so "rdeče-belim" nasuli štiri zadetke. V polno so zadeli mladi reprezentant do 21 let Volaš, Arlind Elshani, dvakrat pa se je izkazal Vidović.

Brez Vilerja

Izbranci Vlada Badžima edinemu dolenjskemu prvoligašu tudi v pokalnem tekmovanju niso dopustili presenečenja, saj so jih v osmini finala izločili s 4:1. Bodo "rumeno-modri" nadaljevali s serijo zmag proti ekipi Livarja? "Upam, da bomo nadaljevali s pozitivnim nizom in se veseli vrnili iz Ivančne Gorice," je bil za konec kratek, a odločen 32-letni kapetan koprske ekipe.

Prvi mož "kanarčkov" se bo v Ivančno Gorico podal z vsemi igralci, zaradi poškodbe bo manjkal zgolj Mitja Viler, ki pa bo bržkone že kandidiral za osemnajsterico na sredinem polfinalnem srečanju pokalnega tekmovanja proti Interblocku.

Ne spreglejte