Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juventus Lazio Napoli Roma

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

Handanovićev Inter do velikega preobrata, Iličić in Kurtić do točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 27. krogu italijanskega prvenstva je Inter Samirja Handanovića prišel do zmage v Catanii s 3:2, potem ko je zaostajal že z 0:2. Jasmin Kurtić in Josip Iličić sta s Palermom remizirala v Torinu.

Že v petek je bil derbi tega kroga. Napoli je remiziral proti vodilnemu Juventusu, ki je tudi branilec naslova. V edini sobotni tekmi je Milan premagal Lazio brez zvezdnika Maria Balotellija. Ob koncu je bilo 3:0, Milančanom, ki so v izjemni formi, pa je delo olajšala izključitev Antonia Candreve pri gostih po 16 minutah igre.

Inter je s Samirjem Handanovićem gostoval pri Catanii, ki je v tej sezoni v zelo dobri formi, in zaostajal že z 0:2, z velikim preobratom v drugem polčasu pa prišel do pomembne zmage v boju za ligo prvakov. Junak zmage je bil Rodrigo Palacio, ki je v 70. minuti najprej poravnal na 2:2, v zadnji minuti pa zadel za zmago. Vida Belca tokrat ni bilo niti na klopi Milančanov. Chievo je gostoval pri Fiorentini in izgubil z 1:2. Bojan Jokić je bil pri gostih na igrišču do 70. minute, medtem ko je Boštjan Cesar spet sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro. Podobno velja tudi za Reneja Krhina, ki si je s klopi ogledal zmago Bologne nad Cagliarijem s 3:0. Torino je remiziral brez zadetkov proti zadnjeuvrščenemu Palermu, za katerega sta oba slovenska nogometaša, Josip Iličić in Jasmin Kurtić, igrala od prve do zadnje minute. Žal kljub dobrim igram, ki jih kaže v zadnjem času, priložnosti za igro na klopi Torinčanov ni dočakal Valter Birsa.

V zadnji tekmi kroga je prebujena Roma še tretjič zapored zmagala in s 3:1 odpravila Genoo, pri kateri Luka Krajnca ni bilo niti na klopi. Tekmo v Rimu je zaznamovala tudi hujša poškodba reprezentanta Bosne in Hercegovine Miralema Pjanića.

Najboljši strelci:

18 - Cavani (Napoli) 16 - El Shaarawy (Milan) 15 - di Natale (Udinese) 12 - Pazzini (Milan) 11 - Osvaldo (Roma), Lamela (Roma), Jovetić (Fiorentina), Sau (Cagliari) ... 5 - Iličić (Palermo) 2 - Birsa (Torino) ...


Pari prihodnjega kroga (od 8. do 10. marca):

Genoa - Milan, Udinese - Roma, Atalanta - Pescara, Chievo - Napoli, Cagliari - Sampdoria, Palermo - Siena, Parma - Torino, Juventus - Catania, Inter - Bologna, Lazio - Fiorentina

Ne spreglejte