Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2009,
15.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 15.13

8 let

Handanovič v naj enajsterici bivše Jugoslavije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kolumnist angleškega Guardiana Jonathan Wilson je objavil najboljšo enajsterico zdajšnjih nogometašev s področja bivše Jugoslavije. V njej je tudi slovenski reprezentant Samir Handanovič.

V časih, ko Hrvaška, Srbija, BiH in tudi Slovenija navdušujejo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010, je nogomet s področja bivše Jugoslavije zelo zanimiv. Jasno je, da bi bila reprezentanca, v kateri bi igrali najboljši posamezniki Slovenije, Srbije, Hrvaške, BiH, Makedonije in tudi Črne gore zelo močna. Po imenih bi se lahko potegovala za največje lovorike. Med tistimi, ki po mnenju priznanega angleškega kolumnista Jonathana Wilsona sodijo v najboljšo enajsterico držav s področja naše bivše skupne države, je tudi vratar slovenske reprezentance in Udineseja Samir Handanovič. Z uvrstitvijo v sicer subjektivno imenovano enajsterico je dokazal, da so njegove dobre predstave iz zadnjih sezon odjeknile po celi Evropi.

Ob njem so v idealni enajsterici še štirje hrvaški (Brazilec s hrvaškim potnim listom Eduardo Da Silva, ki igra za Arsenal, Josip Šimunić iz berlinske Herthe, Darijo Srna iz Šahtjorja Donjecka in Luka Modrić iz londonskega Tottenhama), trije srbski (Nemanja Vidić iz Manchestra Uniteda, Dejan Stanković iz Interja in Ivica Dragutinović iz Seville) ter po en črnogorski (Mirko Vučinić iz Rome), bosanski (Edin Džeko iz Wolfsburga) in makedonski reprezentant (Goran Pandev iz Lazia).

Tudi nogometni laiki lahko hitro ugotovijo, da bi reprezentanco s takšnimi imeni, vsaj na papirju, lahko postavili ob bok največjim evropskim nogometnim velesilam, kot so Španija, Anglija, Italija, Nizozemska in Francija. A tega v praksi, žal, nikoli ne bomo mogli preveriti.

Ne spreglejte