Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2013, 12.25

8 let

Handanović razžalostil Iličića in postal junak derbija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V derbiju 5. kroga italijanskega prvenstva je Inter z 2:1 odpravil Fiorentino. Ključen trenutek tekme je bil deset minut pred koncem, ko je Samir Handanović ubranil veliko priložnost Josipa Iličića.

V derbiju kroga je Inter gostil Fiorentino in po golu Giuseppeja Rossija zaostajal. Italijanski reprezentant je Samirja Handanovića, ki se je pred tem izkazal z dvema odličnima obrambama, premagal z enajstih metrov. Slovenski reprezentant, ki je specialist za branjenje strelov z bele točke, je bil blizu obrambe, a je bil strel premočan. Ko se je zdelo, da bodo Milančani prvič v tej sezoni izgubili, se je zgodil preobrat. Še pred tem je v 69. minuti na igrišče pri Fiorentini prišel Josip Iličić, ki je okreval po poškodbi in je zaigral prvič po skorajda mesecu dni. Slovenski reprezentant, katerega okrevanje je zagotovo razveselilo selektorja Slovenije Srečka Katanca, svoji ekipi ni prinesel sreče. Le tri minute po njegovem vstopu je namreč Esteban Cambiasso poravnal na 1:1. V 80. minuti je imel Iličić izjemno priložnost za vodilni gol za goste. Prišel je do strela z roba kazenskega prostora, bil povsem osamljen, a je njegov močan strel z odliko ubranil Handanović. ''Kdor ne da, dobi'' in le malce za tem je brazilski branilec Jonathan zabil zmagoviti gol za Inter ter Milančane popeljal na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. V veliki meri tudi po zaslugi Handanovića, ki se je pri izidu 1:1 izkazal z odlično obrambo, kar je bil prelomni trenutek tekme, v sodnikovem podaljšku pa ubranil tudi strel izkušenega Massima Ambrosinija.

Birsa še tretjič zapored v začetni enajsterici Milana

V sredo so bile preostale tekme petega kroga. Še tretjo tekmo zapored je Valter Birsa začel v prvi postavi Milana in bil na igrišču do 64. minute, ko je njegova ekipa zaostajala z 1:3. Potem so gostje povsem v zaključku tekme zabili dva gola in prišli do remija v gosteh pri Bologni, pri kateri je Rene Krhin igral v zadnjih petih minutah. Pred njegovim prihodom na igrišče je imela Bologna zmago praktično že v rokah, a se morala po zadnjem sodnikovem žvižgu zadovoljiti s točko.

Boštjan Cesar je za Chievo, ki je doma proti prvaku Juventusu vodil, a potem izgubil, igral 90 minut.

Jasmin Kurtić je novincu Sassuolu pomagal do presenečenja v Neaplju, kjer je z Napolijem remiziral z 1:1. Prav on je bil tisti, ki je podal za edini gol gostov, ko je po 20 minutah igre zadel Simone Zaza.

Roma je zmagala tudi pri Sampdorii v Genovi in ostaja stoodstotna ter seveda tudi vodilna ekipa.

Ne spreglejte