Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
7.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Josip Iličić Samir Handanović

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 7.42

8 let

Handanović po hudem porazu prevzema odgovornost in žuga Hrvatu (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Fiorentina je z izjemno predstavo na italijanskem derbiju s 4:1 premagala do zdaj še neporaženi Inter. Vijolice so zdaj z enakim številom točk kot Milančani, a boljšo gol razliko, vodilne v serii A.

Še kako vidni vlogi sta na derbiju kroga igrala tudi slovenska reprezentanta Josip Iličić in Samir Handanović. Po visoki zmagi je bil seveda bolj vedrega obraza Jojo, ki je z enajstmetrovke načel mrežo reprezentančnega kolega, do konca tekme pa je zrežiral še dva zadetka Fiorentine, ki je na koncu sredi Milana zmagala s kar 4:1.

"Za tekmo proti Interju smo imeli visoka pričakovanja, saj smo želeli pokazati, da nismo zastonj tako visoko na lestvici," je za italijanski Sky Sports dejal slovenski ofenzivni vezist. "Hitro smo videli, da se z Interjem da igrati, in na koncu tudi zmagali – zahvaljujoč naši agresivni igri in pokrivanju po celotnem igrišču. Če nasprotniku ne pustiš, da igra, je veliko lažje," dodaja odlični Kranjčan, ki je sploh prvič zadel na tekmah proti Interju.

Vijolice so z visoko zmago na vrhu lestvice prehitele Inter, a o naslovu italijanskega prvaka še ne razmišljajo. "Prezgodaj je še, da bi mislili na kaj takega. Do konca sezone je še veliko tekem, zato bo treba počakati. Poskušali bomo zmagati na kar se da veliko tekmah, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Upam, da bomo tudi nadaljevali v tem ritmu," je sklenil Jojo.

"Del nogometa so tudi črni dnevi"

Manj zadovoljen je bil po prvem ligaškem porazu v sezoni Handanović, ki je zakuhal prvi zadetek Firenčanov, zato je po tekmi tudi dvignil roko in priznal napako. "To ni bil naš večer. Prevzemam odgovornost za poraz. A vseeno ne morem mimo tiste uvodne enajstmetrovke, ki je ni bilo. Kalinić je padel, še opreden sem se ga dotaknil," je v intervjuju za Mediaset Premium čez hrvaškega napadalca bentil Handanović. Kalinić je do konca tekma slovensko vratarsko številko ena premagal kar trikrat. Kljub porazu za črno-modre ni prav nič še izgubljeno, to vedo tudi sami. "Ne preostane nam drugega, kot da pozabimo ta poraz in se osredotočimo na tekme, ki prihajajo. Del nogometa so tudi črni dnevi, a naši cilji niso zdaj nič manjši. Ta poraz nas ne bo vrgel iz tira, prvenstvo je še zelo dolgo," nikakor še ne meče puške v koruzo Handanović.

Vodilna Fiorentina bo v naslednjem krogu pričakala Atalanto Jasmina Kurtića, Inter pa odhaja na težko gostovanje v Genovo k Sampdorii.

Ne spreglejte