Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
26. 7. 2008,
19.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 26. 7. 2008, 19.09

8 let, 5 mesecev

Gobec: Fantje so spremenili svoj odnos

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Celjski nogometaši so vstopili v tekmovalno sezono 2008/09 z zmago nad Rudarjem (2:0). V nedeljo se bodo odpravili na Ptuj. Sebastjan Gobec verjame v nov uspeh Stojanovičeve čete.

Po podpovprečni minuli sezoni, ko je MIK CM Celje končal prvenstvo v spodnji polovici razpredelnice, je uvodna zmaga nad Velenjčani vrnila nasmehe na obraze vodstva kluba iz mesta oba Savinji. ''Pozitiven začetek je zelo pomemben. Vknjižili smo tri točke. Rudar je sicer imel svoje priložnosti, ki pa jih ni izkoristil. Mi smo dosegli dva zadetka in zasluženo zmagali. Čeprav me ni bilo v Celju zadnjih šest mesecev, sem opazil, da je bil ob prihodu novega tenerja storjen zelo velik korak navzgor. Fantje so spremenili svoj odnos. Sami pri sebi so ugotovili, da je potrebno delati maksimalno. Ne vem, kaj je bilo narobe poprej, saj je Pavel Pinni kvaliteten trener. Nanj se fantje nikakor ne morejo izgovarjati, češ da je bil glavni krivec. Po mojem je bil kriv odnos nekaterih nogometašev do igranja. V klubu so po koncu sezone naredili selekcijo ter pripeljali tiste, ki razmišljajo pozitivno. Za zdaj ni nobenih težav. Igramo drug za drugega, tako da je fino vzdušje,'' je povedal za Sportal Sebastjan Gobec, ki se je po šestih mesecih igranja v Belgiji vrnil v domovino in po njegovih besedah doživel lepo izkušnjo.

''Šele tam sem videl, kaj pomeni biti nogometaš. Na vsaki tekmi je razprodan štadion, igra se na polno, klubi so odlično organizirani ... Upam, da se mi bo še kdaj ponudila takšna priložnost,'' je priznal nekdanji reprezentant, ki se je vrnil v Celje predvsem zaradi tega, ker je ''njegov'' St. Truiden izpadel iz prvoligaške druščine.

Na vsaki tekmi na zmago

Po izkušnjah na belgijskih zelenicah se je pred dobrim mesecem vrnil v Slovenijo. S soigralci bo v nedeljo odpotoval na Ptuj. Veljajo Celjani glede na rezultat v uvodnem krogu in vzdušje, ki vlada v obeh slačilnicah, za favorita? ''Niti ne. Vsi štartamo z 0:0. Drava je zagotovo kakovostno moštvo. Niti ne vem, ali imajo težave v klubu, niti me to ne zanima. V tem trenutku me zanima le naš uspeh, ki ga lahko dosežemo s požrtovalno igro. S popravki od prve tekme, ki smo jih na treningih odpravljali ves teden, lahko iztržimo pozitiven rezultat,'' je dejal 28-letni zvezni igralec, ki se je v celjskem dresu prvič v prvi ligi preizkusil že pri 17 letih. ''Na vsaki tekmi gremo na zmago. Pri Dravi bosta najbolj nevarna Kronaveter in Kelenc, ki lahko sama odločita tekmo. Vsekakor pa poznamo dovolj tekmeca, tako da bomo skušali izkoristiti njegove pomanjkljivosti.''

Brez Kačičnika, Šarića, Marlona in Puša?

Celjani so si dodatno povzdignili samozavest s sredino zmago nad Crveno zvezdo (3:2). ''V pripravljalnem obdoboju smo igrali z zahtevnimi tekmeci iz tujine. Dobili smo vse tekme razen tiste z dunajskim Rapidom in s tem pokazali, da lahko igramo z vsakim nasprotnikom. Seveda, če na igrišču damo vseh sto odstotkov,'' je dejal celjski nogometni ''otrok'', ki bo v nedeljo kandidiral za nastop v začetni enajsterici.

Strateg Slaviša Stojanovič ima pred dvobojem na Ptuju nekaj težav, saj ima Aleš Kačičnik težave z zadnjo stegensko mišico. Podobna poškodba pesti tudi ''argentinskega'' Hrvata Martina Šarića. Brazilec Marlon čuti bolečine v hrbtu, Aleš Puš pa še ni dobil certifikata.

Ne spreglejte