Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
14. 2. 2018,
18.55

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Erik Gliha zimski prestopni rok Prva liga Telekom Slovenije NK Ankaran

Sreda, 14. 2. 2018, 18.55

6 let, 2 meseca

Ankaran se krepi

Gliha se je vrnil, tekma pod vprašajem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Slovenija Francija Erik Gliha | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometašev Ankarana se je zaradi nehvaležnega statusa, saj so v krstni sezoni v 1. SNL zaradi nezmožnosti igranja v domačem kraju primorani gostiti tekmece v oddaljenem Dravogradu, oprijel vzdevek primorskih brezdomcev. Prezimili so na zadnjem mestu, a še verjamejo v obstanek. Če ne bi, v zadnjih dneh svojih vrst ne bi okrepili s tremi novimi igralci.

Slovenski prvoligaški klubi se vneto pripravljajo na začetek spomladanskega dela. Večina klubov se bo v boj za točke prvič pognala 24. oziroma 25. februarja. Izjemi naj bi bila Ankaran in Aluminij, ki bi se morala predstaviti že v soboto.

Jeseni ju je v Dravogradu presenetil sneg in poskrbel, da se je tekma prestavila v drugo koledarsko leto. Ker pa je mati narava ponovno pokvarila načrte nogometnim klubom in igrišča pobelila s snegom, obstaja velika možnost, da Primorci in Kidričani ne bodo odigrali tekme niti v soboto. Da dvoboja morda ne bo, sporočajo tudi Ankarančani.

V Italiji ostal brez nastopa

Čeprav so prezimili na zadnjem mestu, še verjamejo, da lahko obstanejo v družbi najboljših. Klubsko vodstvo je zavihalo rokave in v zadnjih dneh pripeljalo tri igralce, za katere je prepričano, da bodo dodana vrednost ekipi, ki jo vodi Vlado Badžim. Izkušeni primorski strateg se je zagotovo razveselil vrnitve 21-letnega branilca Erika Glihe. Mladi slovenski reprezentant, sin selektorja Primoža Glihe, se je pozno poleti odpravil v Italijo. Pridružil se je drugoligašu Avellinu, kjer pa je obsedel na klopi in ostal brez želenega nastopa.

Poleg Glihe pa bosta Ankaranu v boju za obstanek pomagala tudi posojena igralca Crotoneja. Italijanski prvoligaš je zadnjeuvrščeni ekipi 1. SNL posodil nogometaša iz Venezuele in BiH, ki se lahko pohvalita z bogatimi reprezentančnimi izkušnjami. To sta Hermes Aristoteles Romero, ki je lani debitiral v članski izbrani vrsti Venezuele, ter Ćazim Suljić, v Franciji rojeni mladi reprezentant BiH.

Romero je jeseni v serie A zaigral šestkrat, tako da bo predstavljal pomembno okrepitev za Ankarančane, ki ju v začetku spomladanskega dela čakata dva zelo zahtevna izpita. Najprej naj bi v soboto gostila Aluminij, neposredne tekmece v boju obstanek, nato pa naj bi teden dni pozneje (24. februarja) v Dravogradu v pravem derbiju začelja gostoval še kranjski Triglav.

 

Prišli so trije novi igralci, Ankaran pa je v zadnjih dneh ostal tudi brez igralca. Mladi reprezentant Gal Primc se vrača v Radomlje, kjer je igral pred prihodom k primorskemu prvoligašu.

Ankaran-Hrvatini v pripravljalnem obdobju (omenjeni le strelci za Ankaran):

20. 1. Ankaran : Izola (Slo/3) 6:2 Pahor, Nico, Nkama, Vodeb, Smiljanić, Bordon
22. 1. Zrinjski Mostar (BiH/1) : Ankaran 3:1 Meledje
25. 1. Lokomotiva Zagreb (Hrv/1) : Ankaran 0:0 /
27. 1. Ankaran : Olimpija Ljubljana (Slo/1) 0:2 /
28. 1. Cibalia Vinkovci (Hrv/1) : Ankaran 1:0 /
30. 1. Ankaran : Hrvatski Dragovoljac (Hrv/2) 1:2 Meledje
4. 2. Ankaran : Bilje (Slo/3) 3:3  
11. 2. Ankaran : Dinamo Zagreb II (Hrv/2) 1:3 Nkama
Ne spreglejte