Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
29. 8. 2008,
14.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 29. 8. 2008, 14.17

8 let, 5 mesecev

Gliha: Igrali bodo najboljši

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po štirih zaporednih prvenstvenih porazih je v HiT Gorici prišlo do prvih sprememb. Med tednom je s svojega položaja odstopil predsednik Mladen Andrič. Kaj bo po 7. krogu PrveLige Telekom Slovenije?

Gorica, ki je v zadnjih petih sezonah slovenske prve lige trikrat zmagala, dvakrat pa bila druga, je v novi sezoni PrveLige Telekom Slovenije s štirimi točkami pri dnu prvenstvene razpredelnice. Vrhunec je kriza dosegla v zadnjem času, saj so Goričani nanizali štiri zaporedne prvenstvene poraze.

Po odhodu predsednika Mladena Andriča med tednom je jasno, da bi peti prvenstveni poraz povzročil nove nevšečnosti. V 7. krogu prvenstva bodo Goričani že danes ob 20. uri gostili MIK CM Celje, ki v zadnjem času prav tako ne blesti, saj je v zadnjih treh tekmah osvojilo zgolj dve točki.

V zahtevnem položaju

''Ne bi rekel, da je današnja tekma za nas odločilna, saj je prvenstvo še zelo dolgo in smo šele na začetku, je pa jasno, da bi bilo zelo dobro, če bi osvojili vse tri točke. To bo tudi naš cilj. Zavedamo se, da smo v izjemno zahtevnem položaju, toda jasno je, da potrebujemo še nekaj časa, da se povsem uigramo,'' pred tekmo pravi trener Goričanov Primož Gliha in optimistično zre v prihodnost: ''Če bi proti Celju osvojili tri točke, nato pa zmagali še na naslednji ali naslednjih dveh tekmah, bi se lahko hitro prebili proti vrhu, zato vse ni tako črno, kot se morda sicer zdi. Je pa jasno, da bomo morali začeti nabirati točke. Tega se zavedamo.''

Brez Škarabota in Kršiča

V prejšnjem krogu, čeprav nista poškodovana ali kaznovana, nista igrala izkušena Mitja Pirih in Enes Demirović, zato je veliko vprašanje, v kakšni postavi bodo na zelenico pritekli Goričani. ''Igrali bodo tisti, ki so trenutno v najboljši formi in si to zaslužijo. Tisti, ki so pripravljeni dati vse od sebe in so psihično dovolj močni, da bodo kos zahtevni nalogi. Moramo igrati kar se da disciplinirano in zbrano. Podobno, kot smo igrali proti Nafti. Na tem moramo graditi. Tudi igralcem v tej situaciji, v kateri smo se znašli, ni najlažje, toda zdaj moramo vsi skupaj narediti vse, da se iz nje izvlečemo in začnemo nabirati točke,'' je pred tekmo povedal goriški trener, ki zagotovo ne bo mogel računati na usluge Matije Škarabota in Admirja Kršiča, ki sta poškodovana.

Ne spreglejte