Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 2. 2015,
9.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Primož Gliha

Petek, 6. 2. 2015, 9.02

8 let

Gliha bo zavihal rokave, čakajo ga Srbi in Italijani

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mlada slovenska reprezentanca bo v kvalifikacijah za EP 2017 igrala v zahtevni skupini 2, kjer sta glavni favoritinji Italija in Srbija. Izbranci Primoža Glihe se pripravljajo v Strunjanu.

Po Tomažu Kavčiču, dolgoletnem selektorju slovenske izbrane vrste do 21 let, in njegovem začasnem nasledniku Robertu Englaru se bo na odgovornem mestu predstavil Primož Gliha. Nekdanji slovenski reprezentant je v četrtek v Nyonu z zanimanjem spremljal žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017. Sloveniji ni bil najbolj naklonjen, saj jo je uvrstil v skupino 2, v kateri se bo pomerila z Italijo, Srbijo, Irsko, Litvo in Andoro.

Prvi favoriti so Italijani, ki so postavljeni tudi za glavne nosilce, v boj za vrh pa se namerava vmešati tudi Srbija. Ima zelo nadarjeno generacijo mladih igralcev, ki so pred kratkim postali evropski prvaki v mladinski konkurenci, zdaj pa načrtujejo nove podvige na EP za igralce do 21 let. Neposredno napredovanje omogoča le prvo mesto, v dodatne kvalifikacije pa se bodo uvrstile štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Ker je kvalifikacijskih skupin devet, je pred Glihovo četo zahtevna naloga. Evropsko prvenstvo bo leta 2017 organizirala Poljska.

Selektor Gliha začenja novo zgodbo mlade reprezentance, v sklopu priprav na tekmovanje pa bo kmalu opravil kratke priprave v Strunjanu. Na seznam je uvrstil 23 kandidatov iz 13 klubov, iz tujine prihajajo vratar Gregor Zabret, branilec Ben Gasser in napadalec Maks Barišič. Selektor zaradi vzporednih klubskih priprav – številne ekipe v tem trenutku niso v Sloveniji – ni mogel vpoklicati nekaterih igralcev Maribora, Domžal in še nekaterih klubov, izbrance pa bo prvič na delu videl v sredo, ko se bodo v prijateljski tekmi pomerili s Krko. Manjkajo tudi nekateri legionarji, ki so že v polnem ligaškem pogonu.

Kvalifikacije za EP 2017 se začnejo 6. junija, v Slovenijo pa prihaja najlažja tekmica na papirju, Andora.

Ne spreglejte