Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2009,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 25. 11. 2009, 8.55

8 let

Gerrard: Zakaj ne bi osvojili lige Europa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sanje Liverpoola o preboju v osmino finala lige prvakov je dokončno pokopala domača zmaga Fiorentine nad Lyonom. ''Rdeči'' so po zmagi v Budimpešti vseeno hitro našli nov motiv.

Kapetana Liverpoola je v dobro voljo spravila predstava njegovih soigralcev na štadionu Ferenc Puškaš v madžarski prestolnici. Angleški predstavnik je navkljub zdesetkani zasedbi upravičil vlogo favorita in se v ''mesto kuštravcev'' vrnil s tremi točkami, ki pa niso zadoščale za uresničitev cilja, saj je na drugem dvoboju skupine v Firencah zmaga ostala doma. ''Pokopala sta nas pozna zadetka Lyona, ki sta se izkazala za odločilna. A tako je pač v nogometu. To je zdaj že preteklost, zato moramo hitro povzdigniti glave. Nadaljevali bomo v ligi Europa. Zakaj je ne bi osvojili,'' se je vprašal Steven Gerrard, ki je po dvoboju izpostavil tudi mnenje, da ''rdeči'' zaradi težav s poškodbami niso mogli pokazati več.

Benitez: Moramo razmišljati pozitivno

V spomladanskem delu pričakuje ob pomoči ''polne'' postave veliko bolj prepričljive predstave. ''Ob začetku sezone smo imeli cilj, da bi se v ligi prvakov zadržali čim dlje. Glavne nagrade nismo prejeli, tako da doživljamo nadaljevanje v ligi Europa kot razočaranje, ki pa ga navsezadnje le moramo sprejeti in v njem iskati nov motiv. Z lovoriko bi zacelili rane,'' je še dodal angleški reprezentant. Delnice Liverpoola ne kažejo najbolje tudi v domačem prvenstvu. Če bo hotel večkratni evropski prvak tudi v sezoni 2010/11 tekmovati v elitnem tekmovanju, se bo moral uvrstiti med najboljše štiri klube. Trenutno zaseda sedmo mesto. Po ''evropskem'' šoku bo moral hitro strniti vrste in začeti nabirati točke. Že v nedeljo ga čaka velik izziv, saj se bo v ''Merseyside derbiju'' pomeril z mestnim tekmecem Evertonom, s katerim bi se lahko srečal tudi v ligi Europa.

''Moramo razmišljati pozitivno in se dobro pripraviti na nedeljski obračun. Že prej smo vedeli, da ne moremo osvojiti lige prvakov. Zdaj sta v naših glavah le Everton in liga Europa,'' je pristavil trener Rafael Benitez, ki je veliko razočaranje za navijače v rdečih dresih sprejel presenetljivo mirno. V primeru novega neuspeha bi se lahko njegova pot na klopi Liverpoola že zaključila, saj zvestih privržencev ne zanima povprečje.

Ne spreglejte