Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 1. 2020,
22.50

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Rennes PSG Lille Lyon francoski ligaški pokal

Sreda, 22. 1. 2020, 22.50

4 leta, 2 meseca

Francoski ligaški pokal, polfinale

V Franciji odklenkalo ligaškemu pokalu, Lyon in PSG lahko postaneta zadnja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Lyon | Foto Reuters

Foto: Reuters

PSG je danes v drugem polfinalnem dvoboju francoskega ligaškega pokala premagal Rennes (3:0). Nogometaši Lyona so v uvodnem polfinalnem dvoboju v torek izločili Lille in se uvrstili v veliki finale. Po rednem delu se je srečanje, v katerem so gostje dosegli drugi zadetek v zadnji minuti, končalo z 2:2, nato pa so bili po kazenskih udarcih s skupnim rezultatom 6:5 boljši domačini. Finale bo 4. aprila na Stade de France.

V tej sezoni francoski klubi igrajo še zadnjo izvedbo ligaškega pokala, saj so se zaradi prenatrpanosti urnika odločili za veliko spremembo. Od sezone 2020/21 tako ne bo več tekmovanja, v katerem je rekordnih osem naslovov zbral PSG, letos pa ima priložnost, da postane zmagovalec še devetič. 

Romun ubranil strel Bambe

Ciprian Tatarusanu, sicer rezervni vratar Lyona, je v ligaškem pokalu dočakal priložnost. | Foto: Reuters Ciprian Tatarusanu, sicer rezervni vratar Lyona, je v ligaškem pokalu dočakal priložnost. Foto: Reuters Uvodni polfinalni obračun v Lyonu je v torek odločila šele loterija kazenskih strelov. Lille je prek Portugalca Renata Sanchesa povedel že v 13. minuti, a veselje nekdanjega kluba Milenka Ačimovića ni trajalo dolgo. Moussa Dembele je štiri minute pozneje z bele točke izenačil rezultat na 1:1. Rezultat se ni spreminjal do 85. minute, ko je občinstvo spravil na noge Houssem Aouar in popeljal Lyon do drugega vodstva na tekmi. Gostje so pritisnili in v zadnji minuti prek Loica Remyja, ki je uspešno z atraktivno "panenko" izvedel strel z bele točke, izenačili na 2:2.

O zmagovalcu so odločali kazenski streli. Junak Lyona je postal Ciprian Tatarusanu, ki je med vratnicama nadomestil Anthonya Lopesa. Romun je ubranil 11-metrovko Bambe, nato pa so bili izvajalci najstrožjih kazni zanesljivi vse do pete serije, v kateri je Sanches pri vodstvu Lyona s 6:5 zgrešil cilj. Sanj gostov o preboju v finale je bilo konec, Lyon pa se bo 4. aprila potegoval za drugo omenjeno lovoriko.

Ne spreglejte