Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
19.40

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Florentino Perez Real Madrid

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 19.40

7 let, 11 mesecev

Florentino Perez (za zdaj) ščiti hrbet Rafaelu Benitezu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kljub porazu z 0:4 na sobotnem derbiju proti Barceloni pred domačimi navijači Rafael Benitez ostaja na klopi madridskega Reala.

"Dopoldne smo imeli sestanek z ljudmi iz uprave kluba in analizirali stanje. Po analizi lahko sporočimo, da Rafael Benitez še naprej uživa našo podporo in zaupanje," je na ponedeljkovi večerni novinarski konferenci, ki je bila sklicana izredno, takoj dvome razblinil prvi mož Reala Florentino Perez.

Mnogi so bili namreč prepričani, da se bo moral Rafael Benitez, ki je v klub prišel pred začetkom sezone in že vse od prihoda med navijači ne uživa prevelikega zaupanja, posloviti.

Sobotni boleči poraz je bil njegov drugi zaporedni, pred odhodom na reprezentančni premor so Madridčani izgubili v gosteh pri Sevilli (2:3), zato imajo zdaj za prvim mestom v prvenstvu, tega zaseda ravno Barcelona, že šest točk zaostanka.

Pustite ga, da pokaže, kaj zna

"Rafael je zelo sposoben trener, ki je šele začel s svojim delom pri Realu. Pustite ga, da dokaže, kaj zmore. Prepričan sem, da bo izpolnil pričakovanja. Izbran je bil za tistega, ki bo klub popeljal iz krize, ta traja od januarja letos. Zato zdaj bolj kot kadarkoli potrebuje podporo. Razumem razočaranje navijačev po sobotnem polomu, a jih prosim, da vsem skupaj v teh težkih časih nudijo podporo," je še povedal prvi mož desetkratnih evropskih prvakov.

Rezultati bodo hitro morali priti

Da je podpora, ki so jo 55- letnemu španskemu trenerju izkazali pri Realu, le začasna, je jasno. Če ne bo boljših rezultatov, jo bo seveda kmalu izgubil.

"Govorim o zdajšnjem trenutku. Kaj se bo zgodilo v prihodnosti, ne vem," je diplomatsko odgovoril predsednik Perez, a med vrsticami dal vedeti, da pričakuje boljše rezultate. Prav veliko časa pa seveda ni. Pri Realu so trenerje menjali tudi takrat, ko so zmagovali, kaj šele v trenutkih, kot je zdajšnji, ko je ekipa daleč od pričakovanega.

Tudi, ko ni izgubljal, ni imel podpore

Poraza proti Sevilli in Barceloni, ki ju je doživel v zadnjih tednih, sta sicer edina trenerjeva poraza na klopi Reala. Do zdaj ga je vodil na 16 tekmah. Ob tem je štirikrat remiziral in desetkrat zmagal. A tudi ko ni izgubljal, podpore med navijači ni užival. Zamerijo mu predvsem preveč previdno igro, na katero je bilo zahtevno madridsko občinstvo vedno alergično.

Ne spreglejte