Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 1. 2008,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 29. 1. 2008, 14.17

8 let

Filekovič: Čas je za vijolično pomlad

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Suad Filekovič je sklenil dogovor z Mariborom in tako zamenjal hladno Samaro za štajersko prestolnico. Spomladi napoveduje vijolično pomlad.

V Samari, kjer domuje ruski prvoligaški klub Krilja Sovjetov, je preživel poldrugo leto, a le malokrat dočakal priložnost nastopa v začetni postavi. ''Vseeno je bila to dobra izkušnja. Najbolj si bom zapomnil lepo mesto, pa tudi visoko raven igre v ruskem prvenstvu. Igra se trdo in močno, sam pa nisem imel več želje in motiva, saj se je v klubu enostavno pripetilo preveč sprememb. V enem letu se je zamenjala celotna uprava ter trije trenerji. Zdaj kanijo začeti od ničle, a me nov projekt ni zanimal. Po pogodbi bi lahko ostal še eno leto, a nisem hotel več vztrajati. Odločil sem se iti nekam, kjer bom lahko redno igral,'' je povedal za Sportal Suad Filekovič, ki bo 16. septembra dopolnil 30 let.

Zahovič in Horjak uporna

Kamničan je v bogati karieri branil barve Olimpije, Maribora, Hajduka (Hrv), Ergotelisa (Grč), Mouscrona (Bel) in Krilja Sovjetov (Rus), zdaj pa se ponovno vrača v Ljudski vrt. Z ''vijolicami'' je (ne)naključno treniral že v zaključku minulega leta, takrat pa je prišlo tudi do prvih neformalnih pogovorov s športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem. '' Ruskega prvenstva je bilo že davno konec, tako da sem se odločil za trening v Ljudskem vrtu. Ni bilo nobenih težav, saj sem tu igral štiri leta in pol. Z Zlatkom sva se le informativno pogovarjala o situaciji, saj sem imel še pogodbo z Rusi. Takrat še sam nisem vedel, kaj in kako. Januarja pa sta bila tako Zlatko kot trener Horjak zelo uporna. Nasploh je bil Zlatko zelo korekten, tako da sva se hitro domenila. Ovira je bila le pogodba z Rusi. Do 25. januarja sem bil s Krilja Sovjetov na pripravah v Turčiji, nato pa sem se hitro odločil in pristal v Mariboru,'' je dejal ''File'' in potarnal, da je doživel s klubskim vodstvom Rusov ogromno zapletov. ''Z njimi se je bilo zelo težko dogovarjati. Tam ne velja prav nič 'od danes na jutri'. Zadeva se celo obrne za 180 stopinj ... Važno je, da sem zdaj prekinil pogodbo in dobil papir s podpisom, na katerem piše, da sem prosti igralec, tako da ne bi smelo priti do težav pri registraciji.''

Poškodba na pripravah v Turčiji

Med pripravami v Turčiji se je poškodoval, tako da zadnje štiri dni ni treniral. ''Bolelo me je koleno. Klubski doktorji so bili prepričani, da je posredi poškodba kolena, ko pa sem opravil dodaten pregled z magnetno resonanco v Sloveniji, se je izkazalo, da imam le majhno rupturo koletarne medijalne desne mišice, ki je natrgana na rastišču. To je na notranji strani aduktorja. To je bilo tudi vse. Če bi to takoj vedel, bi že v Turčijo ob enotedenski terapiji odpravil težave, a žal tega nisem vedel. Nasploh so doktorji v Rusiji okrog tega zelo 'čudni','' je priznal dvanajstkratni slovenski reprezentant, ki čuti bolečine le pri tekanju, ob udarcu žoge pa prav nič. ''Zdaj me čaka poseben program. Kolo, fitnes in terapije pri Sašu Vogrinu v Lenartu. Najbolj važno je, da končno vem, kaj je narobe. Seveda bom potrpel 10 do 14 dni, mogoče pa se vrnem že prej.'' Podrobnosti okrog pogodbe s sedemkratnimi državnimi prvaki bodo predstavljene v naslednjih dneh. Igralne številke si še ni izbral. Najbolj je sicer navezan na številko 36 ...

Nikoli več v državnem dresu?

Izkušeni levi bočni igralec ne verjame, da bo še kdaj doživel vpoklic v izbrano vrsto. ''Reprezentanci želim vso srečo. Strokovno vodstvo ima svojo vizijo, upam da se bo izkazala za uspešno,'' je priznal. Želje in samozavesti mu prav gotovo ne primanjkuje, pogreša le treninge. Ko je januarja 2004 odhajal iz Maribora v Split, sta bila od sedanjih članov ''vijolic'' njegova soigralca le Elvedin Džinič in Dragan Jelič. ''Zdaj bo prišla vijolična pomlad. Dolgo je že ni bilo, zadnja je bila junija 2003, ko smo osvojili naslov. Takrat smo spomladi izgubili le eno tekmo, na koncu pa po nepozabni tekmi prehiteli še Celjane. Zdaj je čas, da se v Mariboru ponovno naredi nekaj velikega,'' ni skrival visokih pričakovanj pred nadaljevanjem sezone. V Rusiji tako po vrnitvi Darijana Matiča (Interblock) od slovenskih legionarjev ostajata le še Nastja Čeh (Himki) in Aleksandar Radosavljevič (Tomsk).

Ne spreglejte