SiolNET. Sportal Nogomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fifa tuhta, kako zvleči ljudi na tribune

1

termometer

Če za vstopnice pri določenih tekmah svetovnih prvenstev vlada srdit boj, pa še zdaleč ni vedno tako. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) zaskrbljeno zre na prazne sedeže na tribunah.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) želi na naslednjem svetovnem prvenstvu leta 2014 zmanjšati število praznih sedežev med tekmami na najvišji ravni. Krovna nogometna organizacija išče nove ukrepe, s katerimi bi tudi zares napolnila stadione. Tekme so namreč uradno velikokrat razprodane, a se nato številni imetniki vstopnic na njih ne pojavijo. Zadnji veliki nogometni tekmovanji, junijsko evropsko prvenstvo v Ukrajini in na Poljskem ter avgustovske olimpijske igre, sta pokazali, da je težava precejšnja, saj so na številnih tekmah, tudi odločilnih, na stadionih zevale opazne praznine.

"Prazni sedeži bodo vedno velika težava. Iščemo nove rešitve, kako bi jo čim bolj zmanjšali. Vemo, da stadionov ne bo nikoli mogoče povsem napolniti, saj bo vedno obstajal določen odstotek takšnih, ki imajo vstopnico, pa se nazadnje ne odločijo za ogled tekme," je na posvetu Fife v Londonu dejal njen marketinški direktor Thierry Weil.

Kot kaže, bo v boju s praznimi sedeži prevladala strategija možnosti premeščanja vstopnic do zadnjega dne pred tekmo. To bodo omogočili tudi s sodobnim spletnim sistemom prodaje, po katerem vstopnic ne bo mogoče izdajati v fizični obliki do dneva pred posamezno tekmo, tako da bodo lahko tisti, ki bodo imeli vstopnice v digitalnem svetu, pa jih ne bodo uporabili, te brez težav ponudili tistim, ki bi jih želeli imeti.

Poleg tega bo Fifa bržčas od partnerjev in pokroviteljev, ki dobijo precej brezplačnih vstopnic, v prihodnje zahtevala poimenski seznam tistih, ki bodo prišli na tekmo: "Tako ne bodo mogli reči, saj bodo vsi prišli, nazadnje pa na stadionu na tistem sektorju ni nikogar."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin