Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 4. 2009,
7.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 30. 4. 2009, 7.36

8 let

Ferguson: Razočaran sem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Manchester United si je na Old Traffordu zagotovil popotnico enega zadetka prednosti pred povratno tekmo polfinala liga prvakov proti Arsenalu.

Tokrat se je med strelce vpisal branilec John O'Shea, trener branilcev evropskega naslova Sir Alex Ferguson pa ni bil zadovoljen z učinkovitostjo svojih napadalcev, prednjačil je predvsem Cristiano Ronaldo, ki je zadel tudi okvir vrat. Slaba predstava Arsenala bi morala po njegovem mnenju biti izražena z večjo rezultatsko prednostjo: "Seveda sem razočaran. Imeli smo nekaj lepih priložnosti, vendar je njihov vratar Almunia enkrat ali dvakrat izjemno posredoval. Pred tekmo smo dejali, da moramo zmagati brez prejetega zadetka in to nam je uspelo. Dobro smo igrali in imamo lepo priložnost, da si zagotovimo napredovanje. Vendar ta obračun še ni končan. Zavedamo se, da lahko dosežemo zadetek tudi na njihovem igrišču," je povedal Škot in nekaj besed seveda namenil tudi svojemu dolgoletnemu rivalu na angleških prizoriščih: "Wenger mora biti samozavesten, misli si, da je za njim dober dan, saj bi lahko bili že izločeni, vendar še niso," je še v svojem stilu povedal Ferguson.

Wenger: Lahko jim je žal, ker niso dosegli še več zadetkov

"Topničarji" so glede na prikazano - če seveda lahko to zapišemo v primeru poraza - iztržili dokaj dober rezultat, na povratni tekmi pa si lahko od njih bržkone obetamo bolj ofenzivno igro in posledično tudi boljšo tekmo. "Bila je težka tekma. Manchester United je začel bolje od nas in če pogledamo samo priložnosti, so imeli seveda izrazitejše. Pozitivno je, da zaostajamo z le enim zadetkom, igrali bomo na svojem štadionu in prepričan sem, da boste takrat videli drugačen Arsenal. Imamo kakovost, da nam uspe preboj v finale. Lahko jim je žal, ker niso dosegli še več zadetkov, mi pa moramo narediti, da bodo to obžalovali," je bil po tekmi dokaj zadovoljen Wenger, ki je bil tudi poln hvale na račun vratarja Manuela Almunie: "Bil je izjemen. Tudi Gibbs se je izkazal in pokazal, da je zelo obetaven bočni igralec," je še dejal Francoz, ki tudi na povratni tekmi bržkone ne bo mogel računati na Robina van Persija.

Ne spreglejte