Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2012,
7.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 4. 11. 2012, 7.50

8 let

Ferguson kljub zmagi jezen: Hočem več zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Manchester United se je po zmagi nad Arsenalom in spodrsljajev Chelseaja in Cityja, zavihtel na sam vrh angleške Premier league. Kljub vsemu Sir Alex Ferguson po tekmi ni skakal od sreče.

Tri točke sta "rdečim vragom" prinesla, še lani član Arsenala, Robin van Persie, ki je zatresel mrež o svojega nekdanjega kluba že v tretji minuti, in Patrice Evra, ki je zmago potrdil v 67. minuti.

"Bila je čudna tekma. Zapravili smo toliko priložnosti, kot že dolgo ne. Tekmo bi lahko mirno pripeljali do konca, a smo se mučili do konca. Na koncu rezultat 2:1 kaže, kot da je bila tekma tesna, a ni bilo tako. Arsenal je bil povsem podrejen. To ni bila tipična tekma med Arsenalom in Unitedom," je nejevoljno razlagal 'Fergie', ki se je tudi malce cinično pošalil: "Enajstmetrovke bom očitno od zdaj naprej moral streljati sam." Man Utd je imel to sezono že šest enajstmetrovk, izkoristili pa so le dve. Proti Arsenalu je mimo gola udaril Wayne Rooney. Izjemno lepe priložnosti za zadetek so imel tudi Antonio Valencia, van Persie in tudi Anderson, a jih niso izkoristili.

Zapravljene priložnosti skrbijo Fergusona: "Že pred sezono sem se pogovarjal z igralci o gol razliki. Lani smo naslov izgubili ravno zaradi tega, to se ne sme nikoli več ponoviti. Hočem več zadetkov."

Wenger: Najboljši branilci ne delajo takih napak

Po tekmi je trener Arsenala Arsene Wenger s prstom pokazal na Thomasa Vermaelna, ki je v tretji minuti naredil veliko napako in dovolil van Persieju lahek zadetek. "Ta napaka nikakor ni bila dobrodošla, najboljši branilci ne dejalo takih napak. Ko se zgodi in je v bližini van Persie, je to tudi zadetek," je bil nezadovoljen Francoz.

Kot že rečeno je po 10. krogu Manchester United na vrhu lestvice s točko prednosti pred Chelsejem, ''topničarji'' na 6. mestu za Unitedom zaostajajo že velikih devet točk. Na vprašanje, kako se Ferguson počuti ob taki razpredelnici, je le odvrnil: "Novembra je lepo biti na čelu, a lepše in bistveno bolj pomembno je biti tam meseca maja."

Ne spreglejte