Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
10. 10. 2014,
1.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Iker Casillas Vicente del Bosque Španija Slovaška nogomet Diego Costa

Petek, 10. 10. 2014, 1.41

8 let

Evropski prvaki na kolenih: Iker Casillas v slogu začetnika (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po klofuti sredi Žiline, ki se še zdaj pozna na obrazu evropskih prvakov, je bil španski selektor Vicente del Bosque do svojih varovancev zelo zaščitniški. "Zaslužili bi si vsaj remi," je dejal.

Odločilni zadetek za domače je v izdihljajih tekme dosegel Miroslav Stoch (2:1) in aktualne evropske prvake zavil v črno. To je bil že drugi poraz furije na zadnjih treh tekmah.

Ne samo španske, tudi druge medije je po tekmi zanimalo, kaj za vraga v vratih še vedno počne vsak dan slabši Iker Casillas, ki je bil najbolj zaslužen, da je Slovaška povedla že v 17. minuti. Juraj Kucka je sicer močno sprožil s prostega strela, a žoga je letela povsem po sredini Casilliasovih vrat, vseeno pa je let žoge povsem narobe ocenil zvezdnik madridskega Reala in prejel smešen zadetek. "S klopi se ni ravno dobro videlo, a žoga je imela čuden let in na koncu prelisičila Casillasa, ki je, če gledamo celotno srečanje, svojo nalogo odlično opravil," je v bran vratarju stopil selektor.

"To je nogomet"

Del Bosque je sicer na Slovaško prišel po tri točke, vrača pa se praznih rok: "Takega izida res nisem pričakoval. Na domačo vrsto smo pritisnili trdo, a očitno ni bil naš dan. Morali bi večkrat zadeti, bolje izpeljati naše protinapade, a ni šlo. To je nogomet."

Izkušeni Španec je po tekmi postregel tudi s podatkom, da je to za furijo sploh prvi poraz po 28 kvalifikacijskih tekmah, zato ne vidi tukaj nobene katastrofe. Tudi s prikazanim svojih varovancev je bil zelo zadovoljen. "Igralcem ne morem očitati ničesar. Dali so vse od sebe, borili so se do konca, na koncu pa za to nismo bili nagrajeni. Veliko zaslug za takšen izid gre pripisati tudi njihovemu vratarju, ki je bil res izjemen. Menim, da bi si zaslužili vsaj točko.

Španija ostaja zakleta za Costo

Brazilec Diego Costa, ki je v lanski sezoni blestel pri Atleticu, zdaj svoj strelski pohod nadaljuje pri Chelseaju, v dresu španske izbrane vrste ostaja brez zadetka. Costa je odigral celotno srečanje, a se mu tudi na šesti tekmi za furijo ni uspelo vpisati med strelce.

Če primerjamo s formo pri Londončanih, ko je v tej sezoni na devetih tekmah dosegel ravno toliko zadetkov, je podatek skrb vzbujajoč, a ne za španskega selektorja. "Diego je igral zelo borbeno, z veliko želje, z njegovim odnosom sem več kot zadovoljen. Ni bil naš večer, nihče ne mara izgubljati, a tako pač je," je že končal del Bosque.

Ne spreglejte