Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Koren Hull City Chelsea Manchester United Jose Mourinho David Moyes Arsenal Arsene Wenger

Petek, 16. 8. 2013, 11.32

8 let

Everton preskočil Chelsea, Man United in City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V 6. krogu angleške premierlige se je londonski derbi med Tottenhamom in Chelseajem končal brez zmagovalc. "Topničarji" so z zmago zasedli vrh lestvice, Liverpool je drugi, prvaki šele 12.

V derbiju in hkrati tudi prvi tekmi kroga sta se na White Hart Laneu pomerila učenec in učitelj, Andre Villas-Boas na klopi Tottenhama in Jose Mourinho v vlogi trenerja Chelseaja. Pred leti sta skupaj sodelovala pri Portu, prvi je bil v trenerskem štabu drugega. Učenec je bil blizu uspeha, potem ko je vodil ob polčasu, a so gostje v drugem delu igre prišli do gola in remija. Veliko slabše se je izšlo Manchestru Cityju v Birminghamu, kjer je proti Aston Villi dvakrat vodil, a po zadnjem sodnikovem žvižgu ostal praznih rok. Še večji spodrsljaj si je privoščil Manchester United, ki je pred domačimi navijači klonil proti West Bromwich Albionu. David Moyes, ki je na Old Traffordu nasledil legendarnega Alexa Fergusona, je v šestih krogih do zmage prišel le dvakrat. Veliko bolje gre Hull Cityju, ki je bil doma boljši od West Ham Uniteda, in ima po šestih krogih že deset točk. Pri Hullu Roberta Korena ni bilo, saj je poškodovan. Arsenal je izkoristil dejstvo, da tekmeci v boju za vrh niso zmagovali oziroma so si privoščili spodrsljaje, in je z novimi tremi točkami v Swanseaju le potrdil prvo mesto, na katerem ima zdaj dve točki prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

V nedeljo sta bili na sporedu še dve tekmi šestega kroga Premier League. Liverpool je s 3:1 zmagal v gosteh pri Sunderlandu. Z dvema zadetkoma je blestel Urugvajec Luis Suarez, ki je PL zaigral prvič po desetih tekmah kazni, zaradi ugriza branilca Chelseaja Branislava Ivanovića. Norwich do zmage proti Stoke Cityju.

Everton je v ponedeljek doma zanesljivo premagal Newcastle, kar je bila že tretja zaporedna zmaga moštva iz Liverpoola v prvenstvu, ki ga je ponesla na visoko četrto mesto prvenstvene razpredelnice.

Ne spreglejte