Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 1. 2009,
21.30

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 28. 1. 2009, 21.30

8 let, 5 mesecev

Etien Velikonja: Z Gorico si želim osvojiti pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Usoda o nadaljnji karieri nogometaša Hita Gorice Etiena Velikonje, ki je vse ljubitelje nogometa navduševal v jesenskem delu sezone, bo bržčas znana do konca tega meseca.

Prvi del tekmovalne sezone 2008/09 je bil za obetavnega nogometaša tako rekoč sanjski. Odlične igre in, vključno z zadetkom za mlado reprezentanco do 21 let proti angleškim vrstnikom na Otoku, neverjetnih dvajset zadetkov.

"Z igrami v jesenskem delu sem zelo zadovoljen. Seveda sem zadovoljen tudi z zadetki. Bilo jih je res veliko in verjamem, da bom s trudom in enako prizadevnostjo na treningih še napredoval in zabil še veliko golov. Opazi se, da sem z dobro minutažo napredoval iz tekme v tekmo in igral odgovorno," je svojo predstavo v jesenskem delu sezone uvodoma za Sportal ocenil Etien Velikonja.

Uvrstiti se v Evropo

Štirikratni državni prvaki pa so kljub takšnim in drugačnim nihanjem jesenski del sklenili na četrtem mestu. Ocena? " Z določenimi tekmami moramo biti zadovoljni, z nekaterimi pa spet ne. Bilo je veliko nihanja. Škoda le, ker smo izgubili zadnjo tekmo proti Koprčanom, saj bi v primeru zmage bili priključeni ekipam bližje vrhu. Ampak prvenstvo je še dolgo in z dobrim začetkom spomladanskega dela se lahko približamo in pridemo do zastavljenega cilja … To je Evropa," se je prvega dela sezone dotaknil 20-letni Novogoričan, ki nam je v nadaljevanju razkril načrte za spomladanski del sezone: "Cilje smo si zadali že pred začetkom sezone in to je prebiti se v Evropo. Potrudili se bomo, da bomo te cilje izpolnili, saj smo tega sposobni. Prav tako imamo še možnosti v pokalu, kjer moramo prav tako dati vse od sebe. Le tako bomo lahko na koncu zadovoljni."

Vsaka okrepitev je dobrodošla

V slovenskem Las Vegasu je v zimskem prestopnem roku prišlo tudi do nekaterih sprememb v igralskem mozaiku. Kakor so nekateri igralci odšli, tako so nekateri prišli. So okrepitve za četo Primoža Glihe prave?

"Tako kot povsod tudi pri nas pride do sprememb. Seveda je vsaka okrepitev dobrodošla in njihova kakovost bo prišla do izraza v prvenstvenih tekmah. Takrat bomo namreč njihove dobre igre silno potrebovali in upam, da bomo res uspešni v drugem delu," je nekaj besed okrepitvam namenil eden izmed pomembnejših členov Glihovega mozaika.

Prestop: da ali ne

Glede na sijajni jesenski del sezone je tako novogoriški biser, upravičeno, "vroče ime" za mnogo klubov tudi izven slovenskih meja. "Res je, da obstaja zanimanje … Najbolj zagret je bil zaenkrat Auxerre, poleg slednjega pa naj bi bilo še nekaj klubov iz odličnih evropskih lig. Nedvomno sem ob takem zanimanju srečen, saj mi to daje še dodatno spodbudo za naprej in nenazadnje tudi spoznanje, da sem na pravi poti ter ne smem popustiti niti za milimeter." Ponudbe so ... Mar to pomeni, da mladega slovenskega upa v "modro-belem" dresu na slovenskih nogometnih zelenicah ne bomo več občudovali? "Res je, da je še kar nekaj dni do konca prestopnega roka in lahko se zgodi še marsikaj. Vsi vemo, da se kdaj pa kdaj odloča v zadnjih urah, ampak moje mnenje je, da je zame morda najbolje, da še pol sezone ostanem v Gorici in potrdim dobre igre iz jesenskega dela … Ter, seveda, da dosegam zadetke in se še bolj dokažem v dresu mlade reprezentance in se poskušam prebiti do članske izbrane vrste ... Poleti pa bi, seveda ob dobrih igrah v domačem prvenstvu, odšel v tujino," je načrte o prihodnosti razkril sila prijeten sogovornik.

Ogledal si je tudi Sergia Agüera

Tujina je tako mlademu slovenskemu reprezentantu do 21 let vse bližja. In kje bi se sijajni napadalec v prihodnje najraje dokazoval? "Moja najljubša liga je španska in seveda je moja želja nekoč zaigrati tudi tam. In to ne samo zaigrati, ampak tudi uspešno igrati. Sicer pa je potrebno iti po stopničkah. Vsekakor pa bom šel v klub, kjer se bom lahko dokazoval, napredoval in izpopolnjeval. So pa zanimive tudi ostale lige, saj so vse odlične."

"Tam so odlični klubi, odlični igralci in mislim, da se noben igralec ne bi branil igranja v eni izmed petih najboljših lig," nam je svoje želje zaupal Eti, ki je zimski premor izkoristil za obisk katalonske prestolnice, kjer si je v času dopustovanja v Barceloni ogledal tudi srečanje med Espanyolom in Atletico Madridom.

Z desetimi zadetki najboljši klubski strelec pa je razkril še svoje cilje: "Čim boljše zaigrati za HiT Gorico v nadaljevanju sezone in čim večkrat zadeti. Moja velika želja pa je osvojiti z Gorico pokal. V nadaljevanju si želim tudi čim več dobrih tekem za reprezentanco, moj glavni cilj pa je A reprezentanca. Ob vsem tem pa bo tako prišel tudi čas za moj odhod v tujino," je povsem optimistično zaključil Etien.

Ne spreglejte