Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 6. 2014,
8.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hrvaška Brazilija Niko Kovač Luiz Felipe Scolari

Četrtek, 12. 6. 2014, 8.15

7 let, 12 mesecev

Eden hoče ustaviti Modrića in Rakitića, drugi pa ne bo parkiral avtobusa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Večer prinaša poslastico. Delavci na Areni Corinthians v naglici odstranjujejo še zadnje napake, saj se bo začelo SP, ki prinaša spektakularno uvodno slovesnost ter dvoboj med Brazilci in Hrvati.

Gostitelji so eni izmed največjih favoritov za osvojitev svetovnega naslova, želja po šesti kroni je ogromna, selektor Luiz Felipe Scolari, zadnji selektor, ki je Selecao popeljal na svetovni vrh (2002), pa verjame, da bodo njegovi izbranci kos pritiskom. Prihaja tekma resnica s Hrvaško, ki ima izjemno zvezno vrsto (Luka Modrić, Ivan Rakitić in Mateo Kovačić), a bo v Sao Paulu na delu pogrešala kaznovanega najboljšega napadalca Maria Mandžukića. "Ne bomo parkirali avtobusa pred svojim kazenskim prostorom," zagotavlja Niko Kovač, ki je bil pred osmimi leti kapetan Hrvaške na SP 2006, zdaj pa je drugi najmlajši selektor na spektaklu v Braziliji. Odločil se je za pogumno in napadalno postavo, s katero namerava prek protinapadov gostiteljem povzročati obilico težav.

Hulk se bo spoprijel z Vrsaljkom, ki mu bolj diši desna stran

Čeprav je pred dnevi nesrečno ostal še brez prvega specialista za igro na levem obrambnem položaju (Danijel Pranjić), je prepričan, da ga lahko večnamenski Šime Vrsaljko, ki bolj prisega na desno stran, dobro zamenja. Čaka ga dvoboj z robustnim in hitrim Hulkom, enim izmed najnevarnejših brazilskih napadalcev.

Največ oči bo uprtih v Neymarja. Dvesto milijonov Brazilcev verjame, da gre lahko po stopinjah Peleja, Zica, Ronalda in preostalih rojakov, ki so se s svojimi nogometnimi podvigi zapisali med legende. Navijači ga obožujejo, najmlajši ga doživljajo kot največjega vzornika, nogometaš Barcelone pa mora dokazati, da odlične predstave na lanskem pokalu konfederacij (Brazilija je suvereno osvojila prvo mesto) niso bile naključne.

Scolari želi ustaviti Modrića in Rakitića

Zanimivo je, da največja moč Brazilije izvira iz obrambne vrste, kar je bilo v preteklosti nekaj nepredstavljivega. Thiago Silva in David Luiz sta skoraj nepremagljiva, Scolari pa razkriva načrt, kako si zagotoviti tri točke proti slovenski sosedi. "Modriću in Rakitiću moramo preprečiti dotok žog. Tako bi uničili njuno kreacijo," meni brkati selektor, ki pred prvenstvom doživlja družinsko dramo, hkrati pa se zaveda, da bo želje navijačev uresničil le z naslovom. Je optimist, zato je že pojasnil, da bo Hrvaška prva izmed sedmih preskočenih ovir na poti do svetovnega naslova.

Dvoboj se začne ob 22. uri, delivec pravice prihaja iz Japonske, pred srečanjem pa se bo zvrstilo še mnogo atraktivnih točk, saj bo na sporedu otvoritev. Tudi z nekaterimi največji zvezdniki iz glasbenega sveta …

Ne spreglejte