Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 4. 2008,
8.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 12. 4. 2008, 8.18

8 let, 5 mesecev

Đuričič: Naenkrat vsi zdravi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Milan Đuričić ne odstopa od svojih načel. Mariboru se bo zoperstavil z igralci, ki v zadnjih dneh niso izostajali na treningih.

"Zdaj, ko prišla tekma z Mariborom, so naenkrat vsi zdravi,'"zavzdihne izkušeni strokovnjak, ko mu omenimo listo poškodovanih v zasedbi Drave. Pred dnevi so na Ptuju po njem udrihali, ker je na klop posadil Roka Kronavetra in Dorisa Kelenca. Najbolj ustvarjalna igralca v moštvu. Tudi zdaj menda nista v optimalnem stanju, enako velja za Boruta Tisnikarja.

"Želijo pomagati, ampak niso trenirali. Kako naj vem, kaj v tem trenutku zmorejo? Lažje je, če pripravljam igralce, teh pa teden dni nisem imel pred očmi. V zgodbice, da bi takšen dvoboj odigrali na svežino, ne verjamem. Rad imam kontinuiteto. Ampak velikega izbora nimam, zato smo v precej težavni situaciji. Pred tekmo sem bom odločil, kdo bo nosil osrednje breme in kdo bo v pomoč s klopi," pravi Đuričić. Da nekateri nadarjeni niso bili vajeni takšnega dela, je prepričan. "Sedaj imajo določene težave, kar nas lahko drago stane. Čim prej se morajo vrniti v proces treninga, da jih zopet dvignemo. Toda primanjkuje nam časa."

Za Đuričića kot vsaka druga

Novica, da bo zaradi poškodbe izostal še Sead Zilić, mu je povzročila dodatne skrbi. Je pa za Ptujčane ugodno, da kljub gostovanju ne bodo stopili na avtobus. Igranju na svojem terenu sicer ne pripisujejo nobenega pomena, zaradi tega naj ne bi bili v prednosti. Derbi obdravskih prvoligašev navadno nosi poseben naboj. "Zame je ta tekma kot vsaka druga. Sicer bo prišlo veliko ljudi in takšno ozračje mora biti izziv za obe ekipi. V vlogi gostitelja bodo Mariborčani hoteli zmago, a tudi nam ni vseeno za rezultat. Ker ne bomo popolni, pričakovanja ne smejo biti posebej visoka. Obljubimo lahko le boj in da bodo igralci karseda težko prodali svojo kožo," je dejal nekdanji trener vijoličastih. In pristavil, da po tem, ko so zbežali s predzadnjega mesta na lestvici, pričenjajo z drugim, še zahtevnejšim delom naloge. "Na preostalih tekmah moramo dokazati, da delo ni bilo zaman. Imamo pravico biti optimisti, saj smo resnično garali. Tudi drugi so bili zavzeti, toda mi smo vložili zares veliko truda. Naša igra je solidna. Zakaj ne bi verjeli?"

Ne spreglejte